-5 °C Budapest

Címke: természetkárosítás (23 cikk)

Pénzcentrum | 2012. május 17. 14:38

Védett növényeket pusztítanak a fogyókúrázók

Idén 30 esetben gátolták meg a pénzügyőrök, hogy a hoodia nevű védett növényt tartalmazó fogyasztószer forgalomba kerüljön. A fogyasztószerekről kevesen tudják, hogy sok esetben védett növényekből, azok részeiből készülnek.

Pénzcentrum | 2010. március 11. 10:02

Újra mészároltak az olasz vadászok (durva fotók)

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai közúti ellenőrzést tartottak tegnap Nagylak térségében. Az ellenőrzés során az esti órákban a pénzügyőrök megállítottak egy olasz honosságú, olasz állampolgár által vezetett autót, melynek illegális rakományával a sofőr vélhetően az ország elhagyására készült.

Pénzcentrum | 2010. március 7. 11:03

A virág, amit NE ajándékozz nőnapra - könnyen megütheted a bokád

A hóvirág 2005 szeptembere óta az Európai Unióban veszélyeztetett növények közé tartozik, s mint ilyen, védett. Helyette inkább nárcisszal, jácinttal, tulipánnal, vagy más, virágüzletekben, kertészetekben kapható, nem védett növénnyel lepjük meg a hölgyeket nőnap alkalmából - javasolja a Környezetvédelmi Minisztérium.

MTI | 2009. december 10. 12:32

Már a mohát is lopják Borsodban

Az erdőből felszedett mohatéglákat akarták eladni azok az elkövetők, akiket az erdészek értek tetten a fulókércsi erdőben - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 16. 12:32

Dolgozik a VPOP, zár alatt a rosszfiúk

Az elmúlt napokban három nagyobb fogás is a vámhatóság horgára akadt. Cigaretta, szesz és ártatlan madárkák a célkeresztben.

Pénzcentrum | 2009. április 17. 19:00

Mit tesznek a rendőrök a környezetvédelemért?

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság folyamatosan együttműködik a környezeti káresetek hatékony megelőzése és felszámolása érdekében A közös ellenőrzések többek között a védett természeti értékekkel és régészeti leletekkel kapcsolatos szabályok betarttatására, halászati, vadászati tevékenységekre, vízszennyezések megelőzésére, elhagyott hulladékok felderítésére, a veszélyes anyagokat szállító járművek és rakományuk ellenőrzésére irányultak.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 28. 09:45

Medvehús a szalámiban!

Az Európai Unióban fokozottan védett állatként számon tartott barnamedve húsából készült kolbászt és szalámit foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai még áprilisban egy monori húsüzletben.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 13. 08:58

Különösen kegyetlen madárcsempész

A tompai Vámhivatalnál jelentkezett belépésre a tegnapi napon egy szerb állampolgárságú férfi az általa vezetett holland honosságú személygépjárművel.

Pénzcentrum | 2007. november 12. 13:20

Újabb fogások: már semmi sem szent...

Egyre szokatlanabb dolgokat foglalnak le a vám- és pénzügyőrök a szigorított vizsgálatok következtében. Úgy tűnik, sokakat nem riaszt vissza az a tény sem, hogy már nem csak a határon ellenőriznek, hanem bárhol az ország területén...