13 °C Budapest
Sunset Scene of The Hungarian Parliament, the Chains Bridge and Danube Rive, Budapest, Hungary

Petőfi nyomában az ingatlanpiacon: 2 millióba is belefájhat négyzetmétere a lakásoknak itt

2023. március 15. 15:01

Nagy a szórás a forradalmi eseményeknek helyet adó utcák és terek négyzetméterárai között a lakáspiacon. A Pilvax köz a maga 1,8 millió forintos négyzetméterárával a középmezőnyben kapott helyet. A Budai Várban viszony a Dísz tér ennél olcsóbb, ugyanakkor az Úri utcába vagy a Szentháromság térre tartóknak bőven 2 millió forintot meghaladó árral kell számolniuk négyzetméterenként. A Múzeum körutat 1,4 millió forint jellemzi. A kevesebb mint 1,2 milliós Kecskeméti utca egyik végén lévő Kálvin téren 1 millió forint alatt, a másik végén található Egyetem téren viszont 2 millió forint felett van a lakások ára egy négyzetméterre vetítve.

Az 1848. március 15-i eseményeknek nevezetes helyszínei jelenleg a legdrágább fővárosi utcáknak, tereknek számítanak - derül ki az ingatlan.com március 15-i ünnep apropóján készült összeállításából.

Pilvax köz és társai

A forradalomhoz köthetően az egyik legtöbbet emlegetett Pilvax Kávéháznak helyet adó Pilvax közben idén több mint 1,8 millió forintos átlagos négyzetméterárral találkozhattak a lakásvásárlók.

A szomszédban található Petőfi Sándor utcát 1,6 millió forint feletti árszint jellemzi, miközben Városház utcában ennél olcsóbban 1,2 millió forintért kínálják a lakások négyzetméterét a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Szintén 1,25 millió forintos négyzetméterár jellemzi a mai Kossuth Lajos utcát. Az innen nyíló Semmelweis utcában picit magasabb, 1,28 millió ez az összeg.

A Budai Várból a Múzeum körútra

A forradalom szintén fontos helyszíne volt a budai Vár, ahol 2023-ban is igen magasak az árak. Bár a Dísz téren 1,77 millió forintnál tartanak az átlagos négyzetméterárak, ugyanakkor az Úri utcához már 2,5 millió, a Szentháromság térhez pedig majdnem 2,8 millió forintra van szükség négyzetméterenként.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ugyancsak ikonikus színhelynek a Magyar Nemzeti Múzeum és környéke, amely a forradalom óta az egyik központja az ünnepségeknek. Ezen a területen nagy a szórás. A Múzeum körút 1,4 millió forintos négyzetméterárral szerepel a forradalmi árkörképben.

A közvetlen közelben lévő Kecskeméti utcában 1,2 millió forint alatt van a lakások átlagos négyzetméterára, miközben az utca egyik végén lévő Egyetem tér már más nagyságrend. Itt ugyanis 2,3 millió forintot is meghaladja a lakások egységára, míg a Kecskeméti utca másik végén található Kálvin téren csak 990 ezer forint az átlagos négyzetméterár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem