15 °C Budapest
Solar panels on the roof of a building

Fontos hír jött a hazai napelemekről: megszólalt az E.ON, erre készüljenek az ügyfelek

2023. február 7. 09:14

10 év alatt érkezik annyi napelemigénylés az E.ON-hoz, mint amennyi tavaly. A cég hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettese több probléma is hátráltatja a már megigényelt rendszerek telepítését.

Tavaly több mint 130 ezer naperőmű-létesítési igény érkezett a szolgáltatókhoz, ez nagyságrendileg annyi, mint az elmúlt tíz évben összesen. A rezsiemelés, majd a napelem-korlátozás októberi bejelentése óriási megterhelést jelent a szolgáltatóknak, rengetegen várnak az engedélyekre - írja a napi.hu. Az E.ON hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Katona Ádám szerint három problémakör is van.

A beérkezett tömeges igények feldolgozása – ezen átcsoportosítással, túlórával, digitalizációval, robotikával próbálnak úrrá lenni. A napelemes beruházások megvalósulásához alapanyagokra, inverterekre van szükség, amelyek ekkora mértékben nem állnak rendelkezésre, és a napelemek csatlakoztatása a hálózatra is gondot okoz.

Az „elképesztő mértékű, robbanásszerű változást”, amit az igénybejelentések számában tapasztaltak, „nem képes kisebb zökkenők nélkül” lekezelni az ügyfélszolgálat. A szakember az ügyfelek megértését és türelmét kérte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?