26 °C Budapest
Mans hands hold a chainsaw against a fallen tree as wood chips shoot in all directions.

Nagyot nézhet, aki fával fűtene 2022 telén: erre sok magyar háztulaj nem számított

2022. november 12. 17:27

Egyáltalán nem biztos, hogy idén mindenki megkapja a hatósági áras tűzifát, aki rendelt. Az erdőgazdaságok kapacitásai végesek.

Vegyes kép rajzolódik ki a tűzifaprogramról, írja a 24.hu. A lakossági igények több helyen is elérik, vagy meghaladják a termelési kapacitást. Az állami erdőgazdaságok területén folyamatosan zajlik a fakitermelés, az Agrárminisztérium szerint mindenki hozzá fog jutni a kedvezményes áron igényelt mennyiséghez.

Igen ám, de nem biztos, hogy az idén: a magánerdő-gazdálkodók elsősorban a tüzépek igényeire koncentrálnak, az állami erdőgazdaságoknál pedig a hatósági áras tűzifa előállítása az első. A lap olvasói szerint az erdőgazdálkodások hozzáállása pozitív az ügyekhez, de az igények kiszolgálásával akadhatnak gondok. Volt olyan, akinek idénre nem is ígértek már szállítást.

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem