8 °C Budapest
Detail of a gas nob lpg or methane

Működik a legális számlatrükk: tízezreket spórolhatsz így a rezsin

2022. október 28. 08:46

Már a honlapon is módosíthatjuk a jelleggörbét, amely a fogyasztási profilunk szempontjából egyáltalán nem mindegy.

A lakossági gázfogyasztóknak új fogalmakkal kellett megbarátkozniuk az elmúlt hónapokban, ha meg akarják érteni, hogyan jött ki a gázszámlájukon szereplő fizetendő összeg és ez hónapról hónapra (amennyiben havi diktálós rendszerben vannak) - írja a Portfolio. Most azonban az MVM már a honlapján is lehetővé teszi, hogy az egyik legfontosabb összetevőt, a jelleggörbét módosítani tudjuk.

Az MVM a honlapján hívja fel a figyelmet arra, hogy nem átalánydíjas (egyenletes részszámlás) fizetési mód választása esetén a rezsicsökkentett áron számlázandó mennyiség meghatározása idő- és fogyasztásarányosan, a fogyasztási jelleggörbe alapján történik. A fogyasztók részéről hatalmas volt az igény arra, hogy megtudják, a szolgáltató mi alapján számolta ki a havi számla összegét, milyen fogyasztói profillal, korrekciós tényezővel rendelkezik, és hogy hogyan néz ki a saját jelleggörbéje.

További jó hír, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az elmúlt napokban új frissítést adott ki az MVM Next nevű mobilalkalmazására. Az október 26-i Play Áruház bejegyzése alapján azt az információt találjuk meg, hogy "ügyfeleink visszajelzései alapján továbbfejlesztettük az appot".

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?