6 °C Budapest
All is under control. Pipeline equipment. Resource  transportation. Worker pumping down lines on the Gas drilling pad site. Disconnection or connection of gas or oil

Meglepő jelentés jött a magyar gáztározókról: így áll a töltöttség a fűtési szezon kezdete előtt

2022. október 21. 14:06

Az október 15-ei adatok szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 4,938 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 78,02 százaléka. Az éves fogyasztásarányos töltöttség 49,41 százalék, ami 22,22 százalékkal több az európai földgáztárolók töltöttségi átlagánál. 

 

A betárolt 4,938 milliárd köbméternyi földgáz az éves lakossági fogyasztást meghaladja (124,62%). Az október 15-ei adatok szerint a magyar földgáztárolók éves fogyasztásarányos töltöttsége 49,41 százalék volt, ami 22,22 százalékkal több az európai földgáztárolók töltöttségi átlagánál – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közleményéből. Az Európai Unió gáztárolási rendeletében meghatározott ütemezés alapján Magyarországnak november 1-jéig ötéves átlagfogyasztása 35 százalékát kell kötelezően betárolnia, ami 3,65 milliárd köbméter.

Hazánk a gyorsabb betárolásnak köszönhetően már teljesítette ezt a mennyiséget.A betárolt földgázmennyiség már meghaladta a 2018-as szintet is, amikor az október 15-ei időpontra csak 4,6 milliárd köbméternyi földgáz volt betárolva. Magyarország földgázellátása továbbra is zavartalan. A piaci szereplők igényei és az időjárás függvényében a hazai földgáztárolók és a hozzájuk tartozó műszaki infrastruktúra még a következő időszakban is betárolási üzemmódban működhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?