21 °C Budapest
Two men in uniform collecting garbage at city,Trash and rubbish collection.

Vége a pesti kukakrízisnek: megszületett a megállapodás, ennyit kapnak mostantól a kukások

2022. október 6. 21:15

Idegörlő huzavona után csütörtök este végre megállapodott a Budapesti Közművek a kukások szakszervezetével. Rögzítették többek között, hogy a jövőben 200 ezer forintot kapnak a szemétszállításban dolgozók.

Csütörtök este megállapodást írt alá egymással a kukásokat képviselő HVDSZ 2000 szakszervezet elnöke és a Budapesti Közművek, ezzel pedig vége a szemétszállítók budapesti munkabeszüntetésének, péntektől ismét elviszik a hulladékot a fővárosban.

A megállapodásban rögzítették, hogy a köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók, illetve az azokat közvetlenül kiszolgáló területek dolgozói egyszeri bruttó 200.000 forintos rendkívüli rezsitámogatást kapnak.

A Budapesti Közművek minden nem vezető beosztású dolgozójának bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat is ki fog fizetni decemberben. A Hulladékgazdálkodási Divízió és a Köztisztasági Divízió dolgozóinak ösztönző bérelemeit a felek közösen felülvizsgálják, átalakítják, és az ösztönző jellegű pótlék felét az alapbérbe fogják beépíteni.

A béremelést a Közművek a bérmegtakarításából, valamint erre felvett folyószámlahitelből fogja finanszírozni.

A szakszervezet és a Budapesti Közművek vállalta, hogy mindent megtesznek a hulladékszállítás újraindítása érdekében, de egyelőre a budapestiek türelmét kérték, amíg a háromnapos szolgáltatáskimaradást teljes körűen pótolni tudják. Mint a közleményben ezzel kapcsolatban vállalásként megfogalmazták,

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

a Budapesti Közművek a hulladék begyűjtés és szállítás ellenőrzési folyamatát az érintett munkavállalók képviselőivel közösen 2022. október 31-ig felülvizsgálja és átalakítja. A munkavállalók 2022. október 7-től a hulladékbegyűjtésre a korábbi kukaürítési rendnek megfelelően kivonulnak, és a lemaradást is a lehető leghamarabb ledolgozzák.

Mint ismeretes, a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióban október 4-én kedden reggel munkabeszüntetés kezdődött. A munkavállalók elmondták, hogy az első rezsiszámláik kézhez vétele során szembesültek azzal, hogy a Főváros által adott januári béremelést az infláció és a rezsinövekedés felemésztette. A munkabeszüntetés miatt Budapesten és a Társaság által közvetlenül kiszolgált egyes agglomerációs településeken elmaradt a kommunális és a szelektív hulladék begyűjtése.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm