21 °C Budapest
Tényleg csak így kerülhető el a brutális rezsiszámla idén? Ezek a magyarok járhatnak igazán jól

Tényleg csak így kerülhető el a brutális rezsiszámla idén? Ezek a magyarok járhatnak igazán jól

2022. augusztus 31. 14:02

Pár évtizeddel ezelőtt mindössze néhány tucat erőművi becsatlakozási pont volt a villamosenergia-hálózaton, mára ez a szám meghaladja a 150 ezret! A hatalmas növekményt döntően a tetőkön, ipari létesítményeken vagy éppen műveletlen földeken lévő napelemek okozzák. De vajon tudja-e kezelni ezt a gyökeresen más termelési struktúrát az elosztóhálózat?

Milyen gondokat okoz a napelemek termelésének hektikussága? Mekkora akkumulátoros tárolási kapacitás van jelenleg és mik a közeli célok? A hidrogéncella hogyan segíthet be a termelésbe és az energiatárolásba? Hogyan alakul a magyar energiafogyasztás és mennyire függünk az importtól? Milyen egyéb lehetőségeink vannak? Kaderják Péter a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Zéró Karbon Központjának vezetője, a Magyar Akkumulátorszövetség ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?