25 °C Budapest
Young and worried woman is waiting for a last drop of water hangs from a tap with glass under water shortage struck by drought .Water shortage and drought crisis with global warming

Kritikus a helyzet a vízhiánnyal küzdő magyar településen: nincs felelőlés, megoldás is csak ideiglenes

2022. július 1. 19:15

Péntekre ígérték, de továbbra sincs víz Solymáron. A helyiek szerint tájékoztatást sem kapnak arról, hogy mikor szűnhet meg a probléma. A Pest megyei település egyes részein már több mint 3 napja csak lajtoskocsiból tudnak vízhez jutni az ott élők - az RTL Híradó most meglátogatta a települést.

A kánikula ellenére is több tucat ember állta körül Solymár polgármesterét csütörtök este. Szente Károly azért tartott lakossági fórumot mert a település bizonyos részein, akkor már három napja egyetlen egy csepp víz sem jött a csapokból. "Hajnalra, reggelre szinte biztosan állítható, hogy jönni fog a víz" – mondta a polgármester, aki arról is beszélt, hogy csütörtök éjjel vízszállító teherautókkal próbálják feltölteni – az egyebek között – a megnövekedett vízfogyasztás miatt kiapadt víztározókat. Nem jártak sikerrel.

A település országgyűlési képviselője katasztrófahelyzetről beszél, amelynek kezelésére helyi operatív törzset is alapítottak. Menczer Tamás azt mondta, a település vízellátását négy víztározó biztosítja. Ezek a hegyes-dombos vidék különböző szintjein helyezkednek el. A víz először a legalsóba folyik, innen szivattyúkkal juttatják feljebb, de azok kapacitása a megnövekedett fogyasztás mellett nem megfelelő.

A politikus az RTL Híradó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy nincs ideje arra, hogy azzal foglalkozzon, kit miért kellene felelőssé tenni, a megoldásra fókuszál. A vízszolgáltató teljes kapacitással működik, a rendszerükben nincs hiba és igyekeznek mindent megtenni, de ehhez beruházásokat kell végrehajtani, amint a mostani helyzetet kezelték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08