9 °C Budapest
Young and worried woman is waiting for a last drop of water hangs from a tap with glass under water shortage struck by drought .Water shortage and drought crisis with global warming

Kritikus a helyzet a vízhiánnyal küzdő magyar településen: nincs felelőlés, megoldás is csak ideiglenes

2022. július 1. 19:15

Péntekre ígérték, de továbbra sincs víz Solymáron. A helyiek szerint tájékoztatást sem kapnak arról, hogy mikor szűnhet meg a probléma. A Pest megyei település egyes részein már több mint 3 napja csak lajtoskocsiból tudnak vízhez jutni az ott élők - az RTL Híradó most meglátogatta a települést.

A kánikula ellenére is több tucat ember állta körül Solymár polgármesterét csütörtök este. Szente Károly azért tartott lakossági fórumot mert a település bizonyos részein, akkor már három napja egyetlen egy csepp víz sem jött a csapokból. "Hajnalra, reggelre szinte biztosan állítható, hogy jönni fog a víz" – mondta a polgármester, aki arról is beszélt, hogy csütörtök éjjel vízszállító teherautókkal próbálják feltölteni – az egyebek között – a megnövekedett vízfogyasztás miatt kiapadt víztározókat. Nem jártak sikerrel.

A település országgyűlési képviselője katasztrófahelyzetről beszél, amelynek kezelésére helyi operatív törzset is alapítottak. Menczer Tamás azt mondta, a település vízellátását négy víztározó biztosítja. Ezek a hegyes-dombos vidék különböző szintjein helyezkednek el. A víz először a legalsóba folyik, innen szivattyúkkal juttatják feljebb, de azok kapacitása a megnövekedett fogyasztás mellett nem megfelelő.

A politikus az RTL Híradó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy nincs ideje arra, hogy azzal foglalkozzon, kit miért kellene felelőssé tenni, a megoldásra fókuszál. A vízszolgáltató teljes kapacitással működik, a rendszerükben nincs hiba és igyekeznek mindent megtenni, de ehhez beruházásokat kell végrehajtani, amint a mostani helyzetet kezelték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm