26 °C Budapest
Budapest, 2022. június 27.A VI. kerület Aradi és a Jókai utca keresztezõdésében található ötszintes épület (k), amelynek homlokzati fal és tetõszerkezeti elemei dõltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejérõl indult el, amely magával sodorta az alatta lévõ erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.MTI/Mihádák Zoltán

Kiderült: ilyen 150 milliós luxuslakások épülnek a tegnap leomlott társasházban

2022. június 28. 10:29

Hétfőn délelőtt omlott le a fővárosi VI. kerületi, Jókai utca 1. számú  ház tetőzetének egy része. Az utcát és a járdát is teljesen beterítették a romok, több autó megrongálódott. A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba. Az egyébként üresen álló épületben felújítási munkák zajlottak, és nem először fordult elő baleset, korábban tűz ütött ki a helyszínen. A Portfolio kiderítette, mit is építenek pontosan a Jókai és az Aradi utca sarkán.

Egy 15 lakást magába foglaló projektnek zajlik a kivitelezése azon a Jókai utcai társasházon, melynek tetőszerkezete tegnap délelőtt összeomlott. A beruházó 70-180 négyzetméter alapterületű lakásokat tervez megvalósítani, amiket mintegy 150 millió forintos ártól kínál eladásra, a legnagyobb lakás ára a 400 millió forintot is meghaladja - írja a lap.

Megtalálták az érintett ingatlanra tervezett projektet: a Jókai és az Aradi utca sarkán exkluzív környezetben, műszakilag és esztétikailag a jelen elvárásainak megfelelően megtervezett és kivitelezett luxuslakásokat kínálnak eladásra - olvasható a projekt lakásainak hirdetésében. Az UNESCO világörökség részét képező, műemlék védettség alatt álló, Jókai-tér sarkánál elhelyezkedő épület tetőterében 15 lakás épül, melyek tervezett átadása 2022 végén, 2023 elején várható.

Az eladásra kínált 70-180 négyzetméter alapterületű egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakások nagyméretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkeznek, négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint körül alakul. A hirdetés szövege szerint az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, míg a világörökség részét képező, 1895-96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület őrzi a régi hangulatot, amely az építés során felújított homlokzattal hangsúlyossá válik.

Címlapkép: Mihádák Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?