2 °C Budapest
Budapest, 2022. június 27.Tûzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca keresztezõdésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetõszerkezeti elemek dõltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejérõl indult el, amely magával sodorta az alatta lévõ erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.MTI/Mihádák Zoltán

Leomlott az utcára, parkoló autókra egy ház homlokzata Budapesten + képek

2022. június 27. 11:37

Leomlott a fővárosi VI. kerületi, Jókai utca 1. számú  ház tetőzetének egy része hétfőn délelőtt. Az utcát és a járdát is teljesen beterítették a romok, több autó megrongálódott. Eddig négy sérültről érkezett hír.

A balesetben négyen sérültek meg: egy ember súlyosan, három pedig súlyosan - tudta meg a hvg.hu. Az utcában öt autó a felismerhetetlenségig megrongálódott, a járdát és az utat teljesen beterítették a tetőszerkezet romjai. A helyszínre nagy erőkel vonultak ki a fővárosi tűzoltók. A hatóságok lezárták a Jókai utcát és a környező utcákat is. 

A katasztrófavédelem közlése szerint az épület párkányfalazata és tetőszerkezetének egy része dőlt az útra, eközben erkélyeket is magával sodort. Több köbméternyi falazat zuhant le. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat, amelyek alatt nem találtak embereket. A tető alatti lakásokat is átnézték, ott sem találtak senkit.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármester tudomása szerint egy lakatlan lakás omlott be, ott nem sérült meg senki. „A párkány leszakadt, az levitte az erkélyeket, azért van ez a szörnyű látvány.” Az önkormányzat még tájékozódik arról, hogy mi történt. A polgármester egyeztetett a társasház közös képviselőjével, és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, ideiglenes szállást is biztosítanak nekik.

A rendőrség vizsgálatot rendelt el a Telex szerint. Egy olvasó rövid videót is készített a helyszínen:

A mentők egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba, miután hétfő délelőtt leomlott a VI. kerületi Jókai utcában lévő egyik ház negyedik emeleti falrésze - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában. Az egyébként üresen álló épületben felújítási munkák zajlottak. A helyszínen képek is készültek:

A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál elmondta: hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. Hozzátette: a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították. Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték - mondta a mentőszolgálat szóvivője.

Címlapkép: Mihádák Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm