25 °C Budapest
Budapest, 2022. június 27.Tûzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca keresztezõdésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetõszerkezeti elemek dõltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejérõl indult el, amely magával sodorta az alatta lévõ erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.MTI/Mihádák Zoltán

Leomlott az utcára, parkoló autókra egy ház homlokzata Budapesten + képek

2022. június 27. 11:37

Leomlott a fővárosi VI. kerületi, Jókai utca 1. számú  ház tetőzetének egy része hétfőn délelőtt. Az utcát és a járdát is teljesen beterítették a romok, több autó megrongálódott. Eddig négy sérültről érkezett hír.

A balesetben négyen sérültek meg: egy ember súlyosan, három pedig súlyosan - tudta meg a hvg.hu. Az utcában öt autó a felismerhetetlenségig megrongálódott, a járdát és az utat teljesen beterítették a tetőszerkezet romjai. A helyszínre nagy erőkel vonultak ki a fővárosi tűzoltók. A hatóságok lezárták a Jókai utcát és a környező utcákat is. 

A katasztrófavédelem közlése szerint az épület párkányfalazata és tetőszerkezetének egy része dőlt az útra, eközben erkélyeket is magával sodort. Több köbméternyi falazat zuhant le. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a romokat, amelyek alatt nem találtak embereket. A tető alatti lakásokat is átnézték, ott sem találtak senkit.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármester tudomása szerint egy lakatlan lakás omlott be, ott nem sérült meg senki. „A párkány leszakadt, az levitte az erkélyeket, azért van ez a szörnyű látvány.” Az önkormányzat még tájékozódik arról, hogy mi történt. A polgármester egyeztetett a társasház közös képviselőjével, és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, ideiglenes szállást is biztosítanak nekik.

A rendőrség vizsgálatot rendelt el a Telex szerint. Egy olvasó rövid videót is készített a helyszínen:

A mentők egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba, miután hétfő délelőtt leomlott a VI. kerületi Jókai utcában lévő egyik ház negyedik emeleti falrésze - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában. Az egyébként üresen álló épületben felújítási munkák zajlottak. A helyszínen képek is készültek:

A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál elmondta: hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. Hozzátette: a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították. Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték - mondta a mentőszolgálat szóvivője.

Címlapkép: Mihádák Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08