6 °C Budapest
renovation - apartment during  restoration

Már több, mint 80 ezer család igényelte a felújítási támogatást: még nem késő jelentkezni

MTI
2021. december 22. 21:01

Már több, mint 80 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdán. Zsigó Róbert közleménye szerint egyre többen érnek a kormányzati támogatással megvalósítandó otthonfelújítás végére. Ezt mutatja a Magyar Államkincstárhoz beérkező támogatási kérelmek számának gyors emelkedése: pár hét alatt újabb 10 ezer gyermekes család kérelmezte a vissza nem térítendő támogatást.

Hozzátette, a kormány már 120 milliárd forinttal támogatta az otthonukat felújító családokat. Vagyis átlagosan 1,5 millió forint jutott egy családra.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a családok a legtöbb esetben a belső tér felújításához, továbbá a tető cseréjéhez, felújításához vagy szigeteléséhez, valamint napkollektor, napelemes rendszer telepítéséhez vagy cseréjéhez, külső nyílászárók cseréjéhez, valamint konyhai gépek beépítéséhez vették igénybe az anyagi segítséget.

Az otthonfelújítási támogatás igénybevételére még több mint egy év áll a családok rendelkezésére.

Zsigó Róbert közölte azt is, az otthonfelújítási támogatás bevezetése óta az igénylések számának gyorsuló ütemű növekedéséhez az is hozzájárul, hogy igen sokrétű azoknak a munkálatoknak a köre, amelyekre a pénzügyi segítség felhasználható. Emellett a támogatás iránti kérelmet a felújítási munkálatok befejezésével, a legutolsó számla kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig lehet benyújtani - tájékoztatott Zsigó Róbert.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?