5 °C Budapest
visegrad hungary countryside cimlapi

Amit a városokban elrontanak, azt vidéken kell helyrehozni: ideje ezzel szembenézni

2021. november 22. 08:15

A COP26 klímacsúcson két hétnyi tárgyalás után arra jutottak: sürgősen többszintű és kooperatív cselekvésre van szükség az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, amiben fontos szerepet kapnának a vidéki térségek. A városok és régiók létfontosságú szerepének figyelmen kívül hagyása alááshatja az éghajlatváltozással kapcsolatos kötelezettségvállalásokat – figyelmeztettek a helyi és regionális vezetők.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) éghajlatváltozási konferenciáján tett ígéretek és kötelezettségvállalások csak akkor válhatnak valósággá, ha a kormányzat minden szintje részt vesz azok végrehajtásában. A Régiók Európai Bizottságának fő üzenete, hogy „csak közös munkával tehetjük fenntarthatóbbá és ellenállóbbá városainkat, falvainkat és településeinket”.

Az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján a helyi önkormányzatok és települési szintű hatóságok delegációja (LGMA) azt kérte, hogy a Párizsi Megállapodást aláírók ismerjék el jobban a szerepüket a globális felmelegedés lassításában és megakadályozásában. Mindez az egy, az éghajlati tárgyalásokon való, úgynevezett „formális helyet” jelent, valamint a többszintű együttműködés teljes elismerését, amely előfeltétele annak, hogy a hőmérséklet-emelkedést 1,5 Celsius fokra tudják szorítani a század végére.

A teljes cikk a vidék és városok a klímaváltozás lassítása érdekében történő együttműködéséről a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?