1 °C Budapest
Elkészült a mesterterv: így alakítanák át a magyar önkormányzatokat

Elkészült a mesterterv: így alakítanák át a magyar önkormányzatokat

2021. október 28. 08:15

Városi perspektívák Európa jövőjéről. Ezt a címet viselte az a konferencia, amit a 19. alkalommal megtartott Régiók és Városok Európai Hetén tartottak Brüsszelben. A regionális vezetők itt megosztották tapasztalataikat többek között a helyi demokrácia megerősítésével kapcsolatban, miközben megvitatták az innovatív részvételi gyakorlatok, a zöld projektek, a polgárok számára nyújtott digitális szolgáltatások, illetve a közösségek integrációjának jó példáit is. A HelloVidék pedig ezen a konferencián gyűjtötte össze az aktuális elképzelések irányait.

A konferencia résztvevői szerint a városokkal és a régiókkal való együttműködés új módjára van szükség ahhoz, hogy Európa közelebb kerülhessen az emberekhez. Az Európa jövőjéről szóló tanácskozás emellett lehetőséget kínált arra, hogy jobban bevonják az állampolgárokat az Európai Unió működésébe, valamint hogy előmozdítsák az európai részvételi stratégia kidolgozásának innovatív módjait. A szakemberek abban tökélesen egyetértettek, hogy támogatni és másolni kell a már bevált tanácskozási és részvételi gyakorlatokat. Ezek között említették például az önkormányzati költségvetés tervezés folyamatát, amibe a települések lakóit is bevonják, de kiemelték a közterek együttes kezelését. Úgy vélik, ezek „az értékeinken alapuló, európai megerősítő demokrácia megerősítésére szolgálnak”.

Erősítenék a helyi és regionális önkormányzatok szerepét

De hogy ez mit jelent pontosan? Azt olvasd el a HelloVidék cikkében!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?