22 °C Budapest
1,7 millió magyar család mindennapjait változtathatja meg ez a bejelentés

1,7 millió magyar család mindennapjait változtathatja meg ez a bejelentés

2020. október 14. 10:44

Novák Katalin bejelentése nyomán ha a gyermekes családok felújításba kezdenek, akkor 2021-től igényelhetnek lakásfelújítási támogatást. A KSH statisztikái szerint ez potenciálisan több mint 1,7 millió családot érintene, a magyar családállomány majd kétharmadát, ha mindenki igényelhetné, akinek már van gyermeke, azaz gyermeket nevel.

Novák Katalin október 14-én, délelőtt bejelentette lakásfelújítási programot indít a kormány 2021. január 1-től. A pontos részletek eddig még nem ismertek, de az már biztos, hogy 

ha a gyermekes családok felújításba kezdenek, akkor az állam átvállalja költségeik felét, maximum három millió forintot.

Ezen felül továbbá az is biztos, hogy a 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének igénylésének nem feltétele a csok igénylése. 

Hány családot érint?

Az új bejelentés alapján, ha minden olyan családra vonatkozna a döntés, ahol legalább egy gyermeket nevelnek, akkor a KSH legfrissebb adatai alapján ez

több mint 1,7 millió családot jelentene potenciáisan.

Az adatok alapján ugyanis ennyien (1 millió 721 460 ezer család) élnek Magyarországon olyan közösségben, ahol legalább egy gyermeket nevel(nek) a szülő(k). Nekik lehet tehát elsődlegesen lehetőségük igényelniük majd a felújítási támogatást, ha a kormány részletes tájékoztatásában (amire még várunk) más korlátozás nem születik. Ők egyébként a magyar családok közel kétharmadát jelentik.

(Címlapkép - MTI/Soós Lajos)
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44