Eddig mintegy 1,2 millió épület lehetett jogosult a támogatásra, ez a szám azonban a feltételek megváltoztatásával nagyságrendileg 2,2 millióra emelkedhet.
XXI. századi világunkban kulcsszóvá vált a gyorsaság, ezért hiába tudnánk valamit saját kezűleg elkészíteni, sokkal egyszerűbb, időtakarékosabb, ha azt készként a bolt polcáról leemeljük. 2020-ban azonban minden a feje tetejére állt, és figyelmünk újra visszatalált elődeink kincset érő praktikáihoz. Erről az ódon, ám korántsem elavult tudásról igyekeztek leseperni az idő porát Hódmezővásárhelyen, a három alkalmas Nyári Konyha gasztro-workshop keretében. Az eseményről a HelloVidék számolt be!
Legtöbbünknek még vannak homályos emlékei arról, ahogy a nagymama izzadtságtól gyöngyöző homlokkal dagasztja a tésztát, a zöldségeket savanyítja télire, vagy éppen a gerendákra fellógatva szárítja a szagos kerti virágokat. Ez, a dédszülők és nagyszülők által hordozott tudás azonban sokszor szeretteinkkel együtt a sírba száll, mi pedig maradunk a multikban megvásárolható savanyúságoknál, pékárunál és a bioboltban kapható teakeverékeknél. Hogy ez az ősi, népi ismeretanyag ne vesszen ki végleg a jelenkor társadalmából, Vásárhelyen három fő tematika köré épülő minikurzust indítottak a helyi múzeum munkatársai, ami a 2020-ban bombaként robbanó koronavírus okozta új kihívásokkal is segít megküzdeni.
A három alapvető magyar gasztronómiai praktikáról a HelloVidék cikkében olvashatsz!
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
-
Élethelyzetek, amiben kivédhető az anyagi kockázat (x)
Az elmúlt években különösen sok elbizonytalanító körülménnyel kellett szembenéznünk.
- Rongálás miatt áll az aluljárót a felszínnel összekötő lift a Határ útnál
- Elfogyott a türelem a határ túloldalán: Burgenland hadat üzent a kormánynak
- Új nevet kap a Nemzeti Múzeum
- Durva kőomlás a magyar turisták kedvenc kirándulóhelyén
- Bejött a papírforma a reformátusoknál
- "Egyelőre nehéz értelmezni" - mondja Török Gábor egy meglepő közvélemény-kutatásról