18 °C Budapest
Sok magyar a járvány ellenére is megtartja az esküvőjét: mutatjuk, hogyan

Sok magyar a járvány ellenére is megtartja az esküvőjét: mutatjuk, hogyan

2020. április 20. 17:45

Az átszervezett esküvők eredeti napja rossz érzéseket kelt sok pár és szeretteik számára, hiszen hónapok óta készültek, hogy együtt ünnepelnek majd. A Ceremóniamester Szövetség azonban az Ökumenikus Egyházzal összefogva segít az esküvő eredeti napját megünnepelni online esketéssel.

"Többszáz pár fordult hozzánk azzal, hogy segítsünk az esküvő átszervezésében. Ők már lemondtak az eredeti dátumukról. Azonban sokan elmondják, hogy szomorúan várják ezt a napot. Néhányan pedig igyekeznek valahogy megünnepelni" - meséli Molnár László András, a Ceremóniamester Szövetség kommunikációs vezetője. 

Ebben igyekszik segíteni most a Szövetség, összefogva a korábban "mozgó-lelkész" szolgálatot meghirdetett Ökumenikus Egyházzal. A pár döntése alapján a ceremóniamester vagy a lelkész tartja meg az esketést a pár otthonában vagy teljesen online. Ezt közvetítik élőben a jegyespár családja és barátai számára, így ők is "jelen lehetnek".

Ha egy jegyespár éppen most, a járvány során azt fogadja, hogy kitartanak egymás mellett jóban és rosszban, annak különös súlya van. Hiszen épp megtapasztalják, hogy milyen az, amikor egymást kell támogatniuk és hinniük a közös célokban, még akkor is, ha náluk nagyobb hatalom akadályozza őket

- mondja Tóth Mihály az Ökumenikus Egyház lelkésze. "Idén több esküvőt is tartottunk párok otthonában. Az egyik egy idős, 70 év feletti pár volt, akik kéz a kézben akartak szembenézni a járvánnyal. Életre szóló érték, ha a nehézségeket egy jegyespár kovásznak, a kapcsolatukat megerősítő erőnek tudják megélni" - teszi hozzá.

A nemzetközi esküvők számára ez lehet hosszú időre az egyetlen megoldás, hiszen az utazási tilalom feloldása még sokáig várathat magára. Budapest pedig évek óta esküvő-turisztikai cél. "Eddig tízes nagyságrendben kellett megoldást találnunk az amerikai, angliai, közel-keleti párjainknak. Hiszen számukra még nehezebb kezelni a korlátozásokat" - meséli Varga-Kovács Tímea, a nemzetközi esküvők szakértője. "Az online esketés new-yorki példája esélyt ad arra, hogy mégis ünnepnap lehet az eredeti dátum. Sőt, azok a barátok, akik eleve nem tudtak volna Budapestre utazni, most csatlakozhatnak. Így akár többezer vendége lehet az esküvőnek világszerte" - teszi hozzá.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A koronaesküvő ugyan nem helyettesíti az igazi lakodalmat, de mégis segít örömre cserélni a borút többezer pár számára, akik le kell hogy mondjanak az esküvőjük eredeti dátumáról. Még az is megeshet, hogy a new-yorki mintát követve valamelyik település hasonló megoldást kínál a hivatalos esküvőhöz is.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?