0 °C Budapest

Sok magyar a járvány ellenére is megtartja az esküvőjét: mutatjuk, hogyan

2020. április 20. 17:45

Az átszervezett esküvők eredeti napja rossz érzéseket kelt sok pár és szeretteik számára, hiszen hónapok óta készültek, hogy együtt ünnepelnek majd. A Ceremóniamester Szövetség azonban az Ökumenikus Egyházzal összefogva segít az esküvő eredeti napját megünnepelni online esketéssel.

"Többszáz pár fordult hozzánk azzal, hogy segítsünk az esküvő átszervezésében. Ők már lemondtak az eredeti dátumukról. Azonban sokan elmondják, hogy szomorúan várják ezt a napot. Néhányan pedig igyekeznek valahogy megünnepelni" - meséli Molnár László András, a Ceremóniamester Szövetség kommunikációs vezetője. 

Ebben igyekszik segíteni most a Szövetség, összefogva a korábban "mozgó-lelkész" szolgálatot meghirdetett Ökumenikus Egyházzal. A pár döntése alapján a ceremóniamester vagy a lelkész tartja meg az esketést a pár otthonában vagy teljesen online. Ezt közvetítik élőben a jegyespár családja és barátai számára, így ők is "jelen lehetnek".

Ha egy jegyespár éppen most, a járvány során azt fogadja, hogy kitartanak egymás mellett jóban és rosszban, annak különös súlya van. Hiszen épp megtapasztalják, hogy milyen az, amikor egymást kell támogatniuk és hinniük a közös célokban, még akkor is, ha náluk nagyobb hatalom akadályozza őket

- mondja Tóth Mihály az Ökumenikus Egyház lelkésze. "Idén több esküvőt is tartottunk párok otthonában. Az egyik egy idős, 70 év feletti pár volt, akik kéz a kézben akartak szembenézni a járvánnyal. Életre szóló érték, ha a nehézségeket egy jegyespár kovásznak, a kapcsolatukat megerősítő erőnek tudják megélni" - teszi hozzá.

A nemzetközi esküvők számára ez lehet hosszú időre az egyetlen megoldás, hiszen az utazási tilalom feloldása még sokáig várathat magára. Budapest pedig évek óta esküvő-turisztikai cél. "Eddig tízes nagyságrendben kellett megoldást találnunk az amerikai, angliai, közel-keleti párjainknak. Hiszen számukra még nehezebb kezelni a korlátozásokat" - meséli Varga-Kovács Tímea, a nemzetközi esküvők szakértője. "Az online esketés new-yorki példája esélyt ad arra, hogy mégis ünnepnap lehet az eredeti dátum. Sőt, azok a barátok, akik eleve nem tudtak volna Budapestre utazni, most csatlakozhatnak. Így akár többezer vendége lehet az esküvőnek világszerte" - teszi hozzá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A koronaesküvő ugyan nem helyettesíti az igazi lakodalmat, de mégis segít örömre cserélni a borút többezer pár számára, akik le kell hogy mondjanak az esküvőjük eredeti dátumáról. Még az is megeshet, hogy a new-yorki mintát követve valamelyik település hasonló megoldást kínál a hivatalos esküvőhöz is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?