14 °C Budapest

Címke: lelkész (20 cikk)

Biró Attila | 2020. április 2. 13:01

Megszólalt a pesti elitgimnázium igazgatója: így megy náluk a digitális oktatás

"A közvélekedéssel ellentétben, a tanárok rengeteget dolgoznak, napi 10-12 órát is a gépeknél ülnek. Egyikünk sem gondolta előre, hogy a távtanítás ilyen megterhelő lesz" - számolt be a Pénzcentrumnak adott interjújában Gadóné Kézdy Edit, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatónője. A szakember lapunknak elmondta ezen felül azt is,"hogy minden pedagógus számára óriási lehetőség, hogy a kényszer nyomása alatt újragondolja pedagógiai szerepeit." De mindezeken felül az intézményvezetővel beszélgettünk még a digitális számonkérés lehetőségeiről; az átállás nehézségeiről; és az eszközellátottságról is.

Nagy Bálint | 2012. július 19. 05:18

Életveszélyes lakások Magyarországon: százezrek veszélyben

A lakhatási szegénység egyáltalán nem magától értetődő kifejezés. Pedig Magyarországon százezreket, tágan értelmezve milliókat is érint. Sümeghy Györgygyel, a Habitat for Humanity Magyarország országos igazgatójával a szervezet működéséről, szakpolitikáról, a lehetséges megoldásokról, a szervezet szociális fejlesztési programjáról, valamint pénzügyi és műszaki tudatosságról beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2011. július 7. 15:02

Nyugdíjas rendőrök tologathatják majd a betegeket

A közszolgálati életpályák összehangolásáról szóló kormányhatározat szerint fel kell mérni, mely ágazatokban lehetne alkalmazni a hivatásos állomány tagjait.

Pénzcentrum | 2011. július 6. 15:32

Gátakra küldi a kormány a munkanélkülieket

Több mint félmillió álláskereső készülhet lélekben arra, hogy ha nem tud sürgősen elhelyezkedni, akkor közmunkában gátat, stadiont építhet, vagy éppen csatornát tisztíthat, szemetet szedhet. Már csak egy gombnyomás kell ahhoz, hogy a közfoglalkoztatásról szóló törvényt július 11-én jóváhagyja a parlament. Azt követően pedig azoknak, akik sem álláskeresési járadékra, sem segélyre nem jogosultak, kötelező lesz elvállalniuk a felajánlott közmunkát.