27 °C Budapest
Így éri meg igazán kiadni a lakásod: gond, felelősség és papírmunka nélkül

Így éri meg igazán kiadni a lakásod: gond, felelősség és papírmunka nélkül

2019. április 30. 16:47

Még mindig megéri ingatlanba fektetni, még ha csak egy kisebb összegű megtakarításod van, akkor is. És ma már attól is megkímélheted magad, hogy a bérlőkkel bajlódj: mutatjuk, hogy csináld.

Egyre többen vásárolnak ingatlant befektetési céllal, és jó eséllyel nem is nyúlna mellé, hiszen folyamatosan emelkednek az ingatlanárak a fővárosban és a környékén. Sem az újlakáspiacon, sem a teljes fővárosi lakóingatlanpiacon nincsenek jelen olyan faktorok, amelyek alapján arra lehetne számítani, hogy az árak beláthatón időn belül, érdemben csökkennének - hívta fel a figyelmet Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

A kockázat tehát elenyésző, aki kiadja a tulajdonában lévő ingatlant, komoly hozamra számíthat, még a járulékos költségek (állagmegóvás, felújítás) mellett is. Hogy hitelből is megéri-e belevágni a befektetési célból vásárolt lakásba, ebben a cikkben számoltuk ki.

Sokakat azonban éppen a kiadással járó rengeteg papírmunka és vesződség riaszt el, hiszen nem csak az ideális megbízható bérlőt nehéz megtalálni, de őt utána időről időre ellenőrizni is kell, elvégezni a szükséges javításokat, valamint azzal is számolni kell, hogy adott esetben bizony késve, vagy pedig egyáltalán nem fizet - mindez rengeteg gondot, utánajárást és szabadidőt igényel a tulajdonos részéről.

Ám ma már számos olyan szolgáltató van a piacon, aki mindent elintéz a tulajdonos helyett, aki nem szeretne, vagy egyszerűen nem tud ezekkel az ügyekkel napi szinten foglalkozni. 

Van amelyik fix hányadért, átlagosan a lakbér 8-10 százalékáért intézi az ügyeket: a megfelelő bérlő megtalálásától egészen annak kiköltözéséig, mások a lakás nagyságától függően fix összeget kérnek el - nagyjából ez is 10-15 százalék között mozog. Cserébe jogi garanciát vállalnak a bérbeadásért.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez egy átlagos, 150 ezer forintért kiadott fővárosi ingatlan esetében havi 15-20 ezer forintot is jelenthet, és jellemzően az első havi bérleti díj náluk marad.

Ám cserébe tényleg semmi dolgod nincs a lakással, még a bérlővel sem kell találkoznod, ha nem akarsz. Sőt, már a lakásod felújítását is elvégzik helyetted, és az "útközben" felmerülő apróbb javításokat is intézik, igény esetén pedig ki is takarítják, akár rendszeresen is az ingatlant.

Úgy tűnik, valós igényekre épülő szolgáltatásról van szó, hiszen rengeteg ilyan jellegű vállalkozás van és él meg a magyra piacon. 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?