33 °C Budapest
Itt a bejelentés: nem lesz már sokáig ingyenes az e-autók töltése Magyarországon

Itt a bejelentés: nem lesz már sokáig ingyenes az e-autók töltése Magyarországon

2019. február 17. 19:04

Ezek a voltak 2019 7. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, illetve a képes ajánlókra.

Ez az autónepperek legújabb trükkje: így húzzák le milliókra a gyanútlan vásárlókat

Hamarosan fizetőssé válik az elektromos autók töltése a felkapott magyar töltőknél, ám ennek részletei még nem tisztázottak - mondta a Pénzcentrumnak Antalóczy Tibor. A Vilanyautósok közösségének vezetője szerint ugyanakkor még így is jóval olcsóbb lesz fenntartani az elektromos kocsikat, mint a dízeleseket, benzineseket. Ugyanakkor könnyen deficites lehet az autóvásárlás, ha nem figyelünk a nepperek trükkjeire!

Nem minden a fizetésemelés: ettől szenved a legtöbb magyar munkavállaló

"Jogászként egyszerű volt megértenem, hogy például egy romatelepen mitől szenvednek az emberek. De ha ma bemész egy shared service centerbe, ahol a munkatársak színes babzsákokon ülnek, hetente van gyümölcsnap, és jók a fizetések, azt látod, hogy nincsenek jól." De vajon miért általános ez a jelenség és mi a kapcsolat az egyéni jóllét és egy vállalat eredményessége között. Szilágyi Judittal és Schieszler Tamással, a ComeAndGrow szervezetfejlesztő és tanácsadó cég ügyvezető igazgatójával és executive coach-ával beszélgettünk többek között arról, mitől lesz igazán jó és hasznos egy tréning és hogy képes megváltoztatni az ember életét. Interjú.

Ennyit kaszálhatnak a magyar családok, ha befektetik Orbán ajándék millióit

Kihagyhatatlan ajánlatnak tűnik a kormány 0 százalékos kamatot ígérő, szabad felhasználású hitele. Sok a kérdőjel viszont, nem ismertek még az igénylés részletes feltételei sem. A jelenlegi ismereteinkkel mi viszont kiszámoltuk, hogy aki jogosult lesz a felvételre, az mennyit tud spórolni egy jelenlegi piaci személyi hitelhez képest. Az igénylés feltétele a gyermekvállalás, így aztán azok nyerészkedhetnek nagyot, akik gyereket vállalnak.

Kiszámoltuk: ennyivel csökkenhet a törlesztőd, ha élesedik az Orbán-csomag

Tegnap ismertük meg a 7 pontból álló családvédelmi program részleteit. Az egyik pont szerint a fennálló jelzáloghitel tőketartozásából bizonyos kedvezmény íródik le a második és további gyerekek után. A legnagyobb újítása a programnak, hogy a harmadik gyerek után immár 4 millió forint ez a jóváírás. Kiszámoltuk egy konkrét példán, hogy ez mit jelent az adósoknak.

Visszatértek a 0%-os autóhitelek: Orbánék 2,5 milliós ajándékával is kombinálhatod

Magyarországon nagy probléma, hogy a meglévő autók átlagéletkora meglehetősen magas, és a vásárlás során is inkább a használt autókat preferáljuk. A jövedelmek emelkedésének azonban az is egy esetleges hatása lehet, hogy emelkedni fog az új autók értékesítése. Sokaknak nem áll azonban rendelkezésre az ehhez szükséges forrás. Aki új autót szeretne, annak több lehetősége is van, ilyen például a lízing, amely némely esetekben 0 százalékos THM-mel is igényelhető, de jó megoldást jelenthet a bankok által nyújtott autóhitel is. Ebben az írásban bemutatjuk, hogy mely autómárkák esetén igényelhető THM-mentes autóhitel, valamint bemutatjuk a bankok ajánlatait is. Noha Orbánék hitele még nem él, elképzelhető, hogy kombinálható lesz a támogatás és a nullás hitel. Mostani vizsgálatunk szerint pedig vannak olyan gépjárművek, amelyekre érvényes lesz a támogatás, és jelenleg igényelhető rá a kamatmentes lízing.

Azért ez erős: tényleg ennyire sok zabigyerek születik Magyarországon?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az egész Európai Unióban nagy probléma a népességfogyás, Magyarország azonban különösen érintett. A KSH mai adatai szerint 2018-ban enyhén nőtt a házasságkötések száma. Ennek apropóján megnéztük, hogy európai összehasonlításban miként alakult ez a szám. Időbeli összehasonlításunkból kiderül, hogy még a mostani növekedéssel is messze vagyunk a korábbi szinttől. Meglepő ugyanakkor, hogy a gyermekvállalásnak manapság már nincs köze a házassághoz.

Erről a legtöbb szülő megfeledkezik: a családi pótlékot is bukhatják miatta

Rengeteg az elintéznivaló, ha az embernek gyereke születik Magyarországon: nem, nem a babaruhákra, vagy a gyerekszoba berendezésére gondoltunk, hanem a papírmunkára. A dolog ugyanis csak a filmekben működik olyan egyszerűen, hogy a kórházból hazavisszük az újszülöttet, és ennyi. A valóság ennél bonyolultabb: összeszedtük, nagyjából mi mindent kell elintéznie a szülőknek az új gyermek érkezésekor a hivatalokban.

Ennyit vesztegettél el az életedből a pesti dugóban: itt a durva statisztika

Rengeteg időt pazaroltak el a dugóban a magyarok a budapesti forgalomban. A tavalyi statisztikák szerint még Barcelonában, vagy Manchesterben is kisebb a torlódás, mint a magyar fővárosban.

750 ezret is érhet ez a magyar érme: bármelyik fiókban ott lapulhat egy

Egy elfeledett fiók mélyén vagy egy gondosan elrakott, hagyatékként ránk maradt relikviás cipős dobozban elméletileg bárki találhatna ma Magyarországon olyan ötpengőst, ami akár 750 ezer forintot is megérhet, vagy olyan kétpengőst, ami százezreket ér. A kérdés persze csak az, hogy a szóban forgó érméket pontosan melyik évben verték, mert ha nem abban, amelyik a komoly pénzeket hozza, akkor a megtalálónak csak pár ezer forint lesz a jussa. A numizmatika hazai helyzetéről, a manapság közkedvelt gyűjtési területekről, a különleges, ritkaságszámba menő érmékről, illetve a hamisítás veszélyeiről Nudelman László érmekereskedővel beszélgettünk.

Ezekben a magyar élelmiszerekben van rovar: Pick, Sága, Mars, Milka is a listán

A legtöbb magyar nincs vele tisztában, hogy a fő alkotóelemeken kívül mi minden kerül még a boltokban kapható élelmiszerekbe. Az egyik, kifejezetten meglepő adalékanyagot a Peruban és Mexikóban őshonos nőstény pajzstetvekből, illetve azok váladékából nyerik ki. Mutatjuk, mit kell keresni a címkéken, és azt is, mi változik október 23-tól a szabályozásban.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?