11 °C Budapest
Itt a lista: ezekre a kocsikra veheted fel a 2,5 milliós állami támogatást!

Itt a lista: ezekre a kocsikra veheted fel a 2,5 milliós állami támogatást!

2019. február 11. 12:29

Elég széles azon autók választéka, amelyeket megvehetnének a nagycsaládosok az állami támogatásból. Még nem minden részlet tiszta, de az már körvonalazódik, hogy mikre adnak 2,5 millió forintot.

Vasárnap jelentette be a kormányfő, hogy a legalább 3 gyerekes családok 2,5 millió forintos állami támogatást kapnak autóvásárlásra. Ennek kapcsán Novák Katalin államtitkár hétfőn azt ismertette: lesznek bizonyos műszaki paraméterek, a finanszírozással kapcsolatban azonban fontos, hogy a családnak nem kell előfinanszírozni, hanem már eleve a kedvezményes áron vásárolhatják meg a kocsit. Az összeg azonban maximum az autó értéknek 50 százaléka lehet.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő család hozzájuthat a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt Novák Katalin ésa kormányfő sem (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). A Portfolio most összeszedte, hogy milyen "családi" autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Annyit elárulunk, mindezek alapján a lista nagyon széles: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és "dobozos" autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázók lehetőségeit. Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vették figyelembe.

A teljes listát itt találod!

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?