2019. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ennyit vesztegettél el az életedből a pesti dugóban: itt a durva statisztika


Rengeteg időt pazaroltak el a dugóban a magyarok a budapesti forgalomban. A tavalyi statisztikák szerint még Barcelonában, vagy Manchesterben is kisebb a torlódás, mint a magyar fővárosban.

Összesen majdnem egy hetet, 162 órát ült egy átlagos autós a dugóban Budapesten, az Inrix összesítése szerint, amelyben több mutató alapján számolták ki, hogy az egyes nagyvárosokban mekora a közlekedési dugó. A magyar főváros a 13. helyen van az európai dugó-ranglistán, megelőzve olyan nagyvárosokat, mint Manchester, Barcelona, Liszabon vagy Amsterdam.

Európában Moszkvában a legnagyobb a torlódás, az orosz főváros annak ellenére maradt az élen, hogy 2017-hez képest 12 százalékkal enyhült a dugóhelyzet. Egy átlag moszkvai sofőr 210 órát (majdnem kilenc napot) állt a beállt városban tavaly. A második helyen Isztambul végzett az európai nagyvárosok között, a harmadik pedig London lett a dugóranglistán.

Súlyos napokat szívtak a dugóban az európaiak

Ha csak az egy év alatt a dugóban töltött időt nézzük, még nincs is oka panaszra a budapestieknek: ebben a tekintetben Róma áll az első helyen 254 órával (10,5 nappal), nem sokkal maradt le Dublin sem a maga 246 órájával - ami szintén több, mint 10 nap -, harmadik helyen pedig holtversenyben Párizs és Rosztov áll 237 órával (9,8 nappal). A magyar főváros 162 órával a 19. helyen van, holtversenyben Lisszabonnal.

Az európai fővárosok közül Helsinki áll a legjobban, a finnek csak 43 órát töltöttek átlagosan a dugóban. Amszterdamban 69, Ljubljanában pedig 100 órát ültek az autósok a dugóban tavaly. A környező országok fővárosai közül - amelyek szerepelnek az Inrix összesítésében - Bécs is jó helyen áll 109 órával, Prágában 143 órányi dugót kellett elviselnie egy átlag autósnak, Varsóban 173-at.

Dél-Amerikában rosszabb a helyzet

Világviszonylatban a magyar főváros a 30. helyen áll a dugólistán, hét helyet rontva a 2017-es helyezéshez képest. A cég összesítése szerint Budapesten egy év alatt 11 százalékkal lett nagyobb a dugó. Az első két helyen a vizsgált városok között Moszkva és Isztambul áll, utánuk dél-amerikai városok következnek: Bogota, Mexikóváros és Sao Paulo - ezekben a legnagyobb a dugó.

Ellenben a dugóban töltött időt tekintve csak Bogota rosszabb (első) Rómánál a maga 272 órájával, és a 10 legrosszabb eredmény között is a kolumbiiai főváros mellett csak Mexikóváros nem európában van.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk