15 °C Budapest
Videón a bizonyíték: ilyen tróger szakik maradtak az országban

Videón a bizonyíték: ilyen tróger szakik maradtak az országban

2019. január 18. 16:30

Ember legyen a talpán, aki ma bele mer vágni egy építkezésbe, vagy akár kisebb lakásfelújításba. A megfelelő szakemberek megtalálása ugyanis nem könnyű feladat, ráadásul egymást érik a béna szakik, ügyeskedők. Most videóra vették, hogyan nem végezte el a megbízást egy kókler. Az összegányolt fürdőszobát a megrendelő 700 ezer forintja bánta.

Még tavaly írtunk arról, hogy az ágazati szintű munkaerőhiány miatt ma a legnagyobb stresszfaktort nem a finanszírozás - hiszen növekednek a bérek, és padlón vannak a kamatok -, hanem a megfelelő szakemberek megtalálása jelenti a magánszemélyeknek. Felmérések szerint mintegy 40 ezer szakember hiányzik a magyar építőiparból, így igencsak bajos megfelelő munkaerőt találni. És az sem meglepő, hogy egyre több rémtörténetek kering a "szakemberek" alkalmatlanságáról.

Felújítanál, építkeznél? Ehhez finanszírozást is keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Ezek a szakik gyakran végzik el hanyagul a munkát, vagy pedig a végletekig odázzák az időpontokat, amellyel felborítják az építkezés vagy a felújítás menetét, esetenként akár egy év csúszást eredményezve. További anyagi kárt is okozhatnak azáltal, hogy egyszerűen eltűnnek a pénzzel, vagy többszörösen és jelentősen túllépik a büdzsét. És ezek nemcsak városi legendák, a Pénzcentrum most a Legjobb Lakásfelújító Facebook-közösség oldalán szúrt ki egy elrettentő esetet.

A videót látva, építőipari szaktudás nélkül is ledöbbentünk, és csak az járt a fejünkben, vajon ki lehetett ez a "kretén, barom állat" (ebben az esetben talán indokolt a mostanság sokszor idézett jelzős szerkezet...), aki ezt az ótvar fel(nem)újítást elvégezte, 700 ezer forintért? Persze sokat mondó a megrendelők hozzáállása is: "2 hetet kellet volna várni ránk, mást hívtak mert sietős volt! Ez lett a vége!" - írta a másodjára megbízott szakember, aki videóra vette a valóságot.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?