11 °C Budapest

Ezért ne tedd soha a tejet a hűtő felső polcára: veszélyes lehet!

2016. szeptember 19. 17:04

Akár csúnya vége is lehet annak, ha nem figyelünk oda, hogy melyik élelmiszert éppen hova tesszük a hűtőnkben. A tejeket és a húsokat például nem szabad a felső polcokra tenni, a krumplit pedig egyáltalán nem is szabad betenni a hűtőbe, hiszen az így akár életveszélyessé is válhat.


Vásárlás után te is csak bedobálod az élelmiszereket a hűtőbe és egyáltalán nem figyelsz arra, hogy mit hova teszel? Akkor most érdemes tovább olvasnod, eláruljuk, hogy ez miért nem jó:

A hőmérséklet ugynais nem egyforma a hűtő különböző pontjain

- írja a Mirror c. lap Daniel Norton séfre hivatkozva.

A felső polcok pedig általában valamivel melegebbek, mint a lejjebb lévők. Ezért az úgynevezett magasabb kockázatú élelmiszereket: mint a tej, és a húsok nem tanácsos a felső polcokon tárolni. Mégpedig azért, mert ha a lenti polcokon tároljuk ezeket az élelmiszereket, akkor kisebb a kockázta annak, hogy elszaporodnak bennünk a baktériumok, amelyek akár ártalmasak is lehetnek.

KATTINTS! Háziasszonyok tömegei sodorják veszélybe a családjukat: még csak nem is sejtik

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A krumplit viszont SOHA ne tegyük a hűtőbe!

Kevesen tudják, de rendkívül nagy veszélynek teszi ki magát az, aki a krumplit a hűtőszekrényben tárolja. Ugyanis amikor a krumplit betesszük a hűtőbe, akkor a benne lévő keményítő cukorrá alakul. Ez a cukor pedig később sütés közben összekeveredik egy bizonyos aminosavval (aszparaginsavval), ebből pedig egy a szervezetünkre káros anyag keletkezik: az akrilamid vegyület.

KATTINTS! Így tárold a zöldségeket, ha nem akarod, hogy rádrohadjanak

Ez miért veszélyes?

2015-ben az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) élelmiszer szennyezőanyagokkal foglalkozó szakbizottsága hivatalos állásfoglalást adott ki az élelmiszerekben előforduló akrilamidról. Ebben megerősítette a korábbi értékeléseket, melyek szerint - állatkísérletek alapján

az élelmiszerekben jelenlévő akrilamid lehetségesen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát a fogyasztók minden korcsoportjában.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem