Ezért ne tedd soha a tejet a hűtő felső polcára: veszélyes lehet!

Ezért ne tedd soha a tejet a hűtő felső polcára: veszélyes lehet!

2016. szeptember 19. 17:04

Akár csúnya vége is lehet annak, ha nem figyelünk oda, hogy melyik élelmiszert éppen hova tesszük a hűtőnkben. A tejeket és a húsokat például nem szabad a felső polcokra tenni, a krumplit pedig egyáltalán nem is szabad betenni a hűtőbe, hiszen az így akár életveszélyessé is válhat.


Vásárlás után te is csak bedobálod az élelmiszereket a hűtőbe és egyáltalán nem figyelsz arra, hogy mit hova teszel? Akkor most érdemes tovább olvasnod, eláruljuk, hogy ez miért nem jó:

A hőmérséklet ugynais nem egyforma a hűtő különböző pontjain

- írja a Mirror c. lap Daniel Norton séfre hivatkozva.

A felső polcok pedig általában valamivel melegebbek, mint a lejjebb lévők. Ezért az úgynevezett magasabb kockázatú élelmiszereket: mint a tej, és a húsok nem tanácsos a felső polcokon tárolni. Mégpedig azért, mert ha a lenti polcokon tároljuk ezeket az élelmiszereket, akkor kisebb a kockázta annak, hogy elszaporodnak bennünk a baktériumok, amelyek akár ártalmasak is lehetnek.

KATTINTS! Háziasszonyok tömegei sodorják veszélybe a családjukat: még csak nem is sejtik

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A krumplit viszont SOHA ne tegyük a hűtőbe!

Kevesen tudják, de rendkívül nagy veszélynek teszi ki magát az, aki a krumplit a hűtőszekrényben tárolja. Ugyanis amikor a krumplit betesszük a hűtőbe, akkor a benne lévő keményítő cukorrá alakul. Ez a cukor pedig később sütés közben összekeveredik egy bizonyos aminosavval (aszparaginsavval), ebből pedig egy a szervezetünkre káros anyag keletkezik: az akrilamid vegyület.

KATTINTS! Így tárold a zöldségeket, ha nem akarod, hogy rádrohadjanak

Ez miért veszélyes?

2015-ben az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) élelmiszer szennyezőanyagokkal foglalkozó szakbizottsága hivatalos állásfoglalást adott ki az élelmiszerekben előforduló akrilamidról. Ebben megerősítette a korábbi értékeléseket, melyek szerint - állatkísérletek alapján

az élelmiszerekben jelenlévő akrilamid lehetségesen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát a fogyasztók minden korcsoportjában.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?