25 °C Budapest
Folyik a Normafa felújítása: ez a mostani helyzet

Folyik a Normafa felújítása: ez a mostani helyzet

2015. szeptember 25. 14:06

A Normafa felújításának több üteme is zajlik jelenleg: megújul az Anna-réti játszótér és a gyalogos ösvények felújításán is dolgoznak - mondta a 12. kerületi polgármester. Pokorni Zoltán az InfoRádiónak kiemelte, hogy jövőre a többi között a Jánoshegyi utat is rendbe hozzák.

A fölső gerincen futó útnál leginkább igénybe vett, leglátogatottabb gyalogösvények felújítása indult el. Az első része már meg is van, 2700 méter az ösvény, a gyalogossétány felújítása. Normafa út, Síház, Anna-rét - három méter széles gyalogosösvény épült, a meglévő nyomvonalat újítottuk fel, olyan szép felületet kaptunk, mintha egy parkban sétálnánk

- jelezte Pokorni Zoltán.

Az Anna-rét és a Libegő felső végállomásáig terjedő 1200 méteres szakaszon olyan ösvényt alakítottunk ki, ami télen is biztonsággal járható. Elég nagy munka volt. Az Anna-réten kicsit beljebb húztuk a játszóteret a rét közepéről a fák alá, hogy egyrészt ne foglalják el a játékok a rétet, megmaradjon kicsit a természetes erdei hangulat, illetve az árnyékot adó fák nagyon jók. A régi játékokat leszereltük, elvittük más helyekre, óvodákba is kerül néhány, ide pedig teljesen új, natúr- és telítettfa játszóeszközöket tettünk ki: mászókák, hinták, mászható faállatok, mászóvár, és ahogy azt kell, a játékok alatt kétarasznyi, húsz-harminc centi fakéregmulcs, hogy tompítsa az ütést. Végre lesz mosdó is a játszótér mellett

- emelte ki a 12. kerületi polgármester.

Már elkezdődött a kerékpárút, a Jánoshegyi úttól a kilátó felé haladó út bal oldalán lévő ösvény rendbetétele. Itt különösebb bevonatra, burkolatra nincs szükség, a veszélyes kövek, gödrök, gyökerek eltüntetése a feladat, marad egy földút, ami terepkerékpározásra, télen pedig sífutásra alkalmas. Párhuzamosan csinálják az ösvénnyel, ahogy haladnak a Jánoshegyi úton, mindkét oldalán dolgozunk, a jobb oldal a gyalogosoké, a bal pedig a kerékpárosoké, illetve a sífutóké lesz.

Jövő tavasszal következik a Jánoshegyi út rendbetétele, kátyúzása, idén a játszóteret, a padokat, a szemeteseket, az ösvény rendbetételét és a kerékpárút kialakítását akarják befejezni a tél beállta előtt, de már készítik elő a jövő évet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?