20 °C Budapest
Elvérzett a Tigáz is: mi így lesz a lakossági ügyfelekkel?

Elvérzett a Tigáz is: mi így lesz a lakossági ügyfelekkel?

2015. június 16. 08:31

Az E.On, a GDF Suez és a Magyar Telekom után a Tigáz is otthagyja a lakossági gázpiacot. A cég kérelemmel fordult az energiahivatalhoz, visszaadják az egyetemes gázszolgáltatói engedélyüket. Azt ígérik, hogy az átadás-átvétel időszaka alatt a szolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége is folyamatos és zavartalan lesz.


A Tigáz ügyfeleinek egyelőre semmi teendőjük nincs, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkről, változásokról időben tájékoztatják majd őket.

A Tigáz döntése része annak a folyamatnak, amely célja a társaság üzleti tevékenységét összehangolni a szabályázási környezettel és csökkenteni az üzleti tevékenységét érintő kedvezőtlen hatásokat

- derül ki a társaság közleményéből.

A Tigáz, Főgáz, GDF Suez és E.On lakossági gázszolgáltató cégei a rezsicsökkentett gázár mellett 2012-ben együttesen 32,49 milliárdos veszteséget hoztak össze, 2013-ban 26,95 milliárd forint volt a mínusz. 2014-ben egyedül a Tigáznak 13,4 milliárdos vesztesége volt a lakossági fogyasztókon.

A 600 ezer lakossági ügyfelet ellátó Főgázt az állam már korábban megvette, a 750 ezres ügyfélkörrel rendelkező GDF Suez és a 650 ezres E.On pedig egyből visszaadta a lakossági szolgáltatásra szóló engedélyét, amint erre megnyílt a jogszabályi lehetőség, és a Magyar Telekom sem látott tovább fantáziát a lakossági gázban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 1,2 millió lakossági ügyfelet ellátó Tigáz lépett utoljára a versenytársak közül, fogyasztói a folyamat végén a nagy állami rezsiholdinghoz kerülnek majd, ahogy mindenki más is. A cég mostani döntése a szabadpiaci ügyfeleket nem érinti, ahogyan természetesen az elosztó céget sem. A lakossági ügyfélkör átadása elég bonyolult folyamat, az idei év még bőven eltelhet vele.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?