5 °C Budapest

A lakosság alig tud valamit a bejelentési kötelezettségéről

Pénzcentrum
2015. február 3. 10:32

Kissé kaotikus helyzet alakult ki az ebnyilvántartással kapcsolatban, a lakosság tájékoztatása többnyire hiányos, az önkormányzatok oldaláról letölthető formanyomtatványok pedig egy-egy helyen csak asztali gépekről tölthetőek le (mobil eszközről nem) - derült ki a Napi Gazdaság kutatásából. A helyzetet az is bonyolítja, hogy minden kerületben más a kötelezettség határideje.

Nem pénzbehajtás vagy szankcionálási hullám elindítása a célja a helyhatóságok által előírt ebnyilvántartási kötelezettségnek, hanem a szabályos és felelős állattartást tartják szem előtt - derült ki a lap által megkérdezett budapesti kerületi önkormányzatoktól kapott tájékoztatásból.

A kutya bejelentésének helyszíne a gazda tartózkodási helyéhez kötött, a helyi médiafelületeken lehet tájékozódni, van lehetőség személyesen, postai úton, faxon és elektronikusan is a kötelezettségnek eleget tenni - ez közös mindegyik kerületben a fővárosban.

Azonban a tájékoztatás sok helyen hiányos. Elvileg az önkormányzatokkal kapcsolatot tartó állatorvosnak is megfelelően kell informálni a páciensek gazdáit. Ennek tudható be, hogy a lap által felhívott magánrendelők áthárították a kérdést mondván, ez nem az ő feladatuk, nekik is csak gondjuk van a napi akár száz érdeklődővel.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 31. 10:03