29 °C Budapest
Így alakul át a Normafa: itt vannak a végleges tervek

Így alakul át a Normafa: itt vannak a végleges tervek

2015. január 28. 11:00

Ellenszavazat nélkül elfogadta a XII. kerületi képviselő-testület kedd este azt a határozatot, amely a Normafát érintő helyi népszavazási kérdés alapját adja, közölte Váczi János (Fidesz-KDNP) alpolgármester a blogján - fedezte fel az Index. A szavazást tavasszal tarthatják meg a kerületben.

Szerinte a népszavazás után a Normafa megújításánál figyelni kell arra, hogy a terület jelentős része a Budai Tájvédelmi Körzethez tartozik, természetvédelmi terület, valamint védett erdő. A népszavazási kérdés azt tartalmazza, hogy a szavazásra jogosultak egyetértenek-e a most elfogadott határozattal.

  • Az Eötvös út 48. alatti önkormányzati ingatlanon jönne létre az úgynevezett Normafa Kapu látogató- és információs központ, a képviselő-testület kiemelten fontosnak mondta ki az egykori Olimpia Hotel kisajátításának és bontásának kezdeményezését.
  • Felújítanák, hasznosítanák az egykori Lóvasút végállomás épületét is.
  • A parkoló áthelyezése után bővíthetik a Normafa Síház vendéglátó funkcióját, játszóhelyet, közösségi teret alakíthatnak ki.
  • A Szaniszló rét környékén oktató sífutó pálya működne, a Kis-Norma lejtőn mobil felvonó telepítésével állítanák helyre az egykori sípálya egy részét a Mátyás király útig.
  • Szétválasztanák a futók, sífutók, túrázók, kerékpárosok, valamint a sétálók által használt útvonalakat. Emellett a fogyatékkal élők, különösen a mozgáskorlátozottak és látássérültek számára is látogatható területeket alakítanának ki.
  • Az önkormányzat csomagmegőrzőket, öltözőket, wc-ket alakítana ki.
  • Felújítanák a Jánoshegyi utat, és "a közvilágítást úgy alakítanák ki, hogy az ne terhelje felesleges fénnyel a környezetet."
  • Kisebb játszóhelyeket is létrehoznak és teljesen felújítanák az Anna-réten található játszóteret.

A napokban az Indexen megjelent videó tanúsága szerint egyébként így veszik birtokba a budapestiek télen a hegyet:


NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?