0 °C Budapest

További zuhanás a lakáspiacon

Pénzcentrum
2013. december 2. 14:34

Idén novemberben 7 003 ingatlan adás-vétel bonyolódott Magyarországon, így az éves szinten mindössze 77 832 tranzakció jóval elmarad a tavalyi évben mért értéktől.


A minden bizonnyal idei legerősebb - és egyetlen 8 ezer fölött produkáló - szeptembert követően októberben, és immár láthatóan novemberben is csökkent kissé az országos ingatlan adás-vételek darabszáma - áll a Duna House legfrissebb elemzésében. A tavalyi évben 26 százalékkal volt kisebb a novemberi forgalom az előző havinál, idén ez kevesebb, 9 százalékos csökkenés.

Az idei forgalom ezzel a DH becslése alapján 77 832 tranzakciót jelent, amely a szezonalitás szerinti, mérsékelt decembert követően is 84-85 ezer körüli éves, összes darabszámnál fog megállapodni. Érdekesség, hogy az idei összforgalom az első 11 hónapban mindössze fél százalékkal tér el a 2011-es adatoktól, de akkor a végtörlesztési időszak indulásaként erős decemberrel zárt a szezon. Ilyen hatás idénre már nem várható.

 

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?