6 °C Budapest

További zuhanás a lakáspiacon

Pénzcentrum
2013. december 2. 14:34

Idén novemberben 7 003 ingatlan adás-vétel bonyolódott Magyarországon, így az éves szinten mindössze 77 832 tranzakció jóval elmarad a tavalyi évben mért értéktől.


A minden bizonnyal idei legerősebb - és egyetlen 8 ezer fölött produkáló - szeptembert követően októberben, és immár láthatóan novemberben is csökkent kissé az országos ingatlan adás-vételek darabszáma - áll a Duna House legfrissebb elemzésében. A tavalyi évben 26 százalékkal volt kisebb a novemberi forgalom az előző havinál, idén ez kevesebb, 9 százalékos csökkenés.

Az idei forgalom ezzel a DH becslése alapján 77 832 tranzakciót jelent, amely a szezonalitás szerinti, mérsékelt decembert követően is 84-85 ezer körüli éves, összes darabszámnál fog megállapodni. Érdekesség, hogy az idei összforgalom az első 11 hónapban mindössze fél százalékkal tér el a 2011-es adatoktól, de akkor a végtörlesztési időszak indulásaként erős decemberrel zárt a szezon. Ilyen hatás idénre már nem várható.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem