1 °C Budapest

Ennyit spórolhatsz, ha lecseréled a hagyományos villanykörtéket

2013. november 27. 09:31

A Samsung Magyarországon is belép a LED világítástechnika piacára - írja a Világgazdaság.

A koreai cég 20 éve világelső a félvezetők gyártásában. 1995 óta gyárt és fejleszt LED chipeket az elektronikai ipar számára, 2006 óta pedig világítástechnikai célokra. Világszerte 33 kutató-fejlesztő központtal rendelkezik, és a bejegyzett szabadalmak számában a második helyen áll az Amerikai Egyesült Államokban. A Magyarországon most debütáló LED fényforrások a félvezetők fejlődésének és a Samsung kutatás-fejlesztésének eredményei.

A LED termékek bevezetését megelőzően a Samsung az Óbudai Egyetemet kérte fel a hazai fogyasztói szokások, illetve a Samsung LED fényforrások vizsgálatára. A vizsgálatból kiderült, hogy jelenleg 48 százalékban hagyományos izzókat, 30 százalékban kompakt fénycsöveket, 19 százalékban halogén égőket, 3 százalékban pedig LED fényforrásokat használunk otthonainkban. Van hová fejlődni az energiatakarékosság területén, hiszen az egyetem mérési eredményei szerint a hagyományos égőkről korszerű LED égőre váltva, napi átlagos 2,7 órás használat mellett egy átlagos háztartás évi 365 kWh áramot takaríthat meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?