Címke: energiatakarékosság otthon (20 cikk)

Nagy Bálint | 2013. január 16. 12:04

Máris recseg-ropog az új magyar lakópark

Bár a nagy hideg miatt némi csúszásra lehet számítani az első 80 épület műszaki átadását illetően, a kormány szerint olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában, amelyre büszkék lehetünk. Korábban viszont nemcsak ellenzéki politikusok, hanem számos szakmai szervezet, illetve szakértő is nemtetszését fejezte ki a programmal kapcsolatban.

Nagy Bálint | 2012. május 7. 05:28

Filléres lakópark, bukott devizahiteleseknek

Több sebből is vérzik az ócsai kormányprogram, melynek így erősen megkérdőjelezhető a szükségessége - véli Perényi Tamás DLA. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docensével készített interjúnk második részében többek között lakóépületeink energetikai követelményeiről; a passzívház technológiáról; az ócsai Szociális Családiház-építési Programról, valamint a pályakezdő építészek lehetőségeiről faggattuk az okleveles építészmérnököt.

Pénzcentrum | 2011. július 7. 13:02

Sokat spórolhatnánk a rezsin, ha...

A hazai lakosság nagy részének nincs pénze lakóhelyének energetikai korszerűsítésére, míg 30 százalékuk soha nem is foglalkozott a gondolattal. Pedig azok, akik már túl vannak a fejlesztésen, jelentős megtakarítást értek el − derül ki egy friss, reprezentatív felméréséből.