Ilyen házak épülnek az ócsai hitelestelepen - képek

2012. március 19. 11:45

Napvilágot láttak az ócsai Szociális Családiház-építési Program mintatervei, amelyek közül a bedőlt devizahitelesek számára felépítendő családi házak végül kiválasztásra kerülnek.

Január 12-én hirdették ki, hogy az organikus építészet képviselői között számon tartott Kvadrum Építész Kft. tervezheti meg az ócsai szociális lakónegyed családi házait. Mivel az akkor kiszivárgott hírek a legminimálisabb szakmai információt sem tartalmazták, így üdítő, hogy végre a nyertes pályamű mintaterveit is hozzáférhetővé tette az illetékes minisztérium - több mint 2 hónappal a tervpályázat lezárulta után! Arról nem is beszélve, hogy egy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról van szó.


Bár a most közzétett információk birtokában némileg tovább tisztul a kép, azonban még így is számos kérdés marad tisztázatlan a Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítását illetően. Amennyiben kíváncs vagy, milyen kérdések merülnek fel a beruházással kapcsolatban, kattints ide és olvasd el korábbi cikkünket a témában: "Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról". Az következő linken pedig a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet nézheted meg:

Kattints ide és nézd meg a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet

A Belügyminisztérium lapunknak küldött korábbi válasza szerint az építkezés megkezdésére mindazonáltal csak a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kerülhet sor, várhatóan áprilisban. A minisztérium prognózisa szerint a szociális lakások első ütemének (80 ház) befejezése csak a nyár végén reális - ez azonban jókora csúszást jelent a korábban kommunikált tavaszi időponthoz képest.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?