12 °C Budapest

Ilyen házak épülnek az ócsai hitelestelepen - képek

2012. március 19. 11:45

Napvilágot láttak az ócsai Szociális Családiház-építési Program mintatervei, amelyek közül a bedőlt devizahitelesek számára felépítendő családi házak végül kiválasztásra kerülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Január 12-én hirdették ki, hogy az organikus építészet képviselői között számon tartott Kvadrum Építész Kft. tervezheti meg az ócsai szociális lakónegyed családi házait. Mivel az akkor kiszivárgott hírek a legminimálisabb szakmai információt sem tartalmazták, így üdítő, hogy végre a nyertes pályamű mintaterveit is hozzáférhetővé tette az illetékes minisztérium - több mint 2 hónappal a tervpályázat lezárulta után! Arról nem is beszélve, hogy egy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról van szó.


Bár a most közzétett információk birtokában némileg tovább tisztul a kép, azonban még így is számos kérdés marad tisztázatlan a Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítását illetően. Amennyiben kíváncs vagy, milyen kérdések merülnek fel a beruházással kapcsolatban, kattints ide és olvasd el korábbi cikkünket a témában: "Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról". Az következő linken pedig a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet nézheted meg:

Kattints ide és nézd meg a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet

A Belügyminisztérium lapunknak küldött korábbi válasza szerint az építkezés megkezdésére mindazonáltal csak a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kerülhet sor, várhatóan áprilisban. A minisztérium prognózisa szerint a szociális lakások első ütemének (80 ház) befejezése csak a nyár végén reális - ez azonban jókora csúszást jelent a korábban kommunikált tavaszi időponthoz képest.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?