2 °C Budapest

Ilyen házak épülnek az ócsai hitelestelepen - képek

2012. március 19. 11:45

Napvilágot láttak az ócsai Szociális Családiház-építési Program mintatervei, amelyek közül a bedőlt devizahitelesek számára felépítendő családi házak végül kiválasztásra kerülnek.

Január 12-én hirdették ki, hogy az organikus építészet képviselői között számon tartott Kvadrum Építész Kft. tervezheti meg az ócsai szociális lakónegyed családi házait. Mivel az akkor kiszivárgott hírek a legminimálisabb szakmai információt sem tartalmazták, így üdítő, hogy végre a nyertes pályamű mintaterveit is hozzáférhetővé tette az illetékes minisztérium - több mint 2 hónappal a tervpályázat lezárulta után! Arról nem is beszélve, hogy egy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról van szó.


Bár a most közzétett információk birtokában némileg tovább tisztul a kép, azonban még így is számos kérdés marad tisztázatlan a Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítását illetően. Amennyiben kíváncs vagy, milyen kérdések merülnek fel a beruházással kapcsolatban, kattints ide és olvasd el korábbi cikkünket a témában: "Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról". Az következő linken pedig a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet nézheted meg:

Kattints ide és nézd meg a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet

A Belügyminisztérium lapunknak küldött korábbi válasza szerint az építkezés megkezdésére mindazonáltal csak a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kerülhet sor, várhatóan áprilisban. A minisztérium prognózisa szerint a szociális lakások első ütemének (80 ház) befejezése csak a nyár végén reális - ez azonban jókora csúszást jelent a korábban kommunikált tavaszi időponthoz képest.

 

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?