16 °C Budapest

22 milliós négyzetméterár a luxuslakóparkban! Mindenkinek leesett az álla

2011. január 23. 16:02

Nemrég tartották a világ egyik legdrágább társasházának átadó ünnepségét Angliában. A hivatalos átadáson, 350 vendég tette tiszteletét, köztük olyan hírességek is, mint a száguldó cirkusz mindenható ura Bernie Ecclestone.

A hivatalos átadás a luxusingatlan tetejéről útjára eresztett, mintegy ötezer aranyszínű léggömbbel vette kezdetét. A rendezvényen tiszteletüket tevő hírességek, csak ámultak a bemutatott, akár 140 millió fontot (45 milliárd forint) érő luxusapartmanok láttán.

 

A méregdrága luxusapartmanokat rejtő londoni lakópark (Forrás: Daily Mail)


A londoni Hyde parkban található luxuskivitelű ingatlanegyüttes nem véletlenül az egyik legdrágább a piacon. Olyan különlegességek találhatóak benne, amik minden igényt kielégítenek. Többek között helyet kapott a társasházban egy a lakóknak kialakított külön mozi terem, valamint egy 21 méter hosszú, feszített víztükrű úszómedence is. Ezen kívül található még az épületben edzőterem, több szauna, egy pazar kialakítású borospince és még egy golfszimulátor is. A lakók nyugalomáról és a maximális kényeleméről pedig kiszolgálószemélyzet gondoskodik.

És akkor nézzük a számokat!

Az épületben található legkisebb alapterületű ingatlanok egy hálószobával rendelkeznek. Ezek ára 6,5 millió fontról (2,1 milliárd forint) indul. Azonban egy minden luxusigényt kielégítő "penthouse" lakást már nagyságrendekkel drágábban kínálnak. Ezekért egyenként közel 140 millió fontot (45 milliárd forint) kér el a beruházó.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Egy ilyen három hálószobás luxuslakás, berendezés nélkül kerül 15 millió fontba (Forrás:Daily Mail)


A társasházban található 86 lakás átlag négyzetméterára közel 70 ezer font (22,5 millió forint) körül található. Azt hogy eddig hány lakás talált gazdára, egyelőre hétpecsétes titokként kezeli a fejlesztő.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?