22 milliós négyzetméterár a luxuslakóparkban! Mindenkinek leesett az álla

2011. január 23. 16:02

Nemrég tartották a világ egyik legdrágább társasházának átadó ünnepségét Angliában. A hivatalos átadáson, 350 vendég tette tiszteletét, köztük olyan hírességek is, mint a száguldó cirkusz mindenható ura Bernie Ecclestone.

A hivatalos átadás a luxusingatlan tetejéről útjára eresztett, mintegy ötezer aranyszínű léggömbbel vette kezdetét. A rendezvényen tiszteletüket tevő hírességek, csak ámultak a bemutatott, akár 140 millió fontot (45 milliárd forint) érő luxusapartmanok láttán.

 

A méregdrága luxusapartmanokat rejtő londoni lakópark (Forrás: Daily Mail)


A londoni Hyde parkban található luxuskivitelű ingatlanegyüttes nem véletlenül az egyik legdrágább a piacon. Olyan különlegességek találhatóak benne, amik minden igényt kielégítenek. Többek között helyet kapott a társasházban egy a lakóknak kialakított külön mozi terem, valamint egy 21 méter hosszú, feszített víztükrű úszómedence is. Ezen kívül található még az épületben edzőterem, több szauna, egy pazar kialakítású borospince és még egy golfszimulátor is. A lakók nyugalomáról és a maximális kényeleméről pedig kiszolgálószemélyzet gondoskodik.

És akkor nézzük a számokat!

Az épületben található legkisebb alapterületű ingatlanok egy hálószobával rendelkeznek. Ezek ára 6,5 millió fontról (2,1 milliárd forint) indul. Azonban egy minden luxusigényt kielégítő "penthouse" lakást már nagyságrendekkel drágábban kínálnak. Ezekért egyenként közel 140 millió fontot (45 milliárd forint) kér el a beruházó.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy ilyen három hálószobás luxuslakás, berendezés nélkül kerül 15 millió fontba (Forrás:Daily Mail)


A társasházban található 86 lakás átlag négyzetméterára közel 70 ezer font (22,5 millió forint) körül található. Azt hogy eddig hány lakás talált gazdára, egyelőre hétpecsétes titokként kezeli a fejlesztő.

 

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18