30 °C Budapest

Ismét zsákolt a sportceleb: 2,5 milliárdba került a palota

2010. december 19. 14:02

A világ talán legsikeresebb kosárlabdázójának tartott Michael Jordan 12,4 millió dollárt (több mint két és fél milliárd forint) költött egy félkész luxusingatlanra egy floridai elit golf klub területén.


A villa a világhírű golfozó, Jack Nicklaus által tervezett golfpálya szomszédságában található és olyan hírességek laknak a szomszédban mint például a többszörös golfbajnok Tiger Woods. A mintegy 28 ezer négyzetméteres földterületen a fő épületen kívül található egy önmagában is egy egész családnak elegendő méretű vendégház, valamint egy porta a biztonsági személyzet számára.

 

Forrás: JeffRealty.com

 

A hírek szerint Jordan 4,8 millió dollárt adott a földért és 7,6 millió dollárt a rajta felépített szerkezetkész luxusplaotáért, azonban ingatlanszakértők véleménye szerint, ha teljesen elkészül a ház közel 20 millió dollárja (4,1 milliárd forint) fogja bánni az NBA egykori szárjának.

 

A Bear's golf Club (Forrás: JeffRealty.com)

 

Jordannek kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte egyre növekedett. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa. Pályafutása során rengeteg terméket reklámozott, a teljesség igénye nélkül, üdítőitaloktól kezdve elemeken át autókig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Forrás: JeffRealty.com

 

A sztárjátékos nagyságát jól mutatja az is, hogy a szerződése, amit a Nike-val kötött, a mai napig érvényben van, az Air Jordan márkájú termékek még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek. A fizetéséből és a szponzori pénzekből pályafutása alatt több százmillió dolláros vagyonra tett szert.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?