Mikor kezdik lebontani a panelházakat? Lassan letelik az 50 év

2010. december 20. 18:02

Korábban körülbelül fél évszázados élettartammal számoltak az építők, ami nem egyenlő azzal, hogy 50 év után összedőlnének a panelházak, de a közelmúltban több olyan publikáció is megjelent, melyek szerint akár 80-120 évet is kibírhatnak az iparosított technológiával felhúzott lakóépületek. A kérdésre, hogy mikor kezdik el tömegesen lebontani a panelházakat, az ingatlanmagazin.com szakértője válaszolt.

A panelépületeknél körülbelül 50 éves átlagélettartamot szoktak figyelembe venni, ami elsősorban az erkölcsi avulás miatt van, nem pedig azért, mert öt évtized után összedőlnének az ilyen házak.

A lakói igények változásának következtében ilyen időtávban már jelentős felújítás, átépítés szükséges, de előfordul majd, hogy a bontás is elkerülhetetlenné válik.

Az Óbudai Lakótelep a "Faluházzal" egy 38 évvel ezelőtti felvételen

A szakértő nem tart attól, hogy a panelek tömegesen mennének tönkre, hiszen Németországban is csak részleges bontásra került sor az elmúlt években.

Jelenleg nincs okunk azt feltételezni, hogy a panelépületek hamarabb mennének tönkre, mint egy téglaház, de erkölcsi avulásuk már régen elkezdődött, valószínűleg inkább ezért lesznek idővel lebontva.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25