Megdöbbentő képek! Így terült el a 13 emeletes kínai panelház

Pénzcentrum
2010. január 21. 04:30

Elterült, mint a Nagyalföld az a 13 emeletes kínai társasház, amelynek déli oldalán egy közel 5 méteres mélygarázs ásásába kezdtek, a kitermelt földet pedig az északi oldalán halmozták fel. A heves esőzések során a víz alámosta az épületet, amely végül engedelmeskedett a gravitáció törvényeinek és eldőlt.

Szokatlan elgondolás volt a kínai építészmérnököktől, hogy először a társasházakat húzták fel, majd csak azt követően kezdték kialakítani az épületek közötti mélygarázsokat. A szerencsétlenül járt ház déli részén kezdték el ásni a munkagödröt, a kitermelt földet pedig az északi oldalon halmozták fel több méteres magasságban.

Az épületre nehezedő oldalirányú terhelés folyamatosan nőtt, majd amikor - a statikai számítások szerint - a nyomás elérte a 3 ezer tonnát, amely már nagyobb volt, mint amit a ház betonpillérei el bírtak viselni, az épület megadta magát és a gravitáció törvényeinek engedelmeskedve beledőlt a kiásott árokba.

Óriási szerencse a szerencsétlenségben, hogy az épületeket nem építették egymáshoz közelebb, különben a világ legnagyobb dominója indulhatott volna el.

A tervezés másik hatalmas hibája, hogy a masszív vasbetonpillérek helyett üreges betoncölöpöket használtak az egyébként is enyhén lejtős területen.

Érdemes belegondolni, hogy ebben az országban gyártják a használati cikkeink jó részét, itt készülnek a gyermekeink játékai, ráadásul a kínaiak rövidesen élen akarnak járni a világ autógyártásában is...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A képek forrása: WSJ

Nem árt tudni, pedig sok nyugdíjas még csak nem is hallott róla (2.)

Készpénz felvét: MÁS ÖSSZEG! Rájönnek-e a bankok a 19 ezres gombra?

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08