Káprázatos éjszakai felvételek az űrből! Fényárban úszik a kontinens

2010. november 11. 16:58

Látványos fotókat készített Doug Wheelock, a Nemzetközi Ûrállomás egyik asztronautája a Földről. Kiderült, hogy hasonlóan csodálatos élmény az űrből letekinteni a fényárban úszó nagyvárosokra, mint egy éjszakai séta során felnézni az égre és gyönyörködni a csillagokban.

A Föld éjszaka különös látványt nyújt az űrhajósoknak, akik gyakran igazi fényshowban érezhetik magukat. A felvételek tanúsága szerint London Európa legfényesebb városa.

A kép közepén Párizst láthatjuk, tőle északnyugatra a kontinens legfényesebb városa, London

A felvételen jól látszik, hogy Nagy-Britannia nyugati részét ködfátyol fedi, de jól kivehetőek a fényárban úszó francia nagyvárosok és a Benelux államok is.

A Földközi-tenger spanyol, francia és olasz partvidékén sem spórolnak az árammal

A Mediterrán térségben látható fénycsík segítségével egészen a spanyol Valenciától az olasz Livornóig követhetjük a tenger és a szárazföld találkozását.

A Nílus folyó a Földközi-tengerbe torkolló deltával

Észak-Afrikában sokkal nagyobb a kontraszt, mint Európában. A képen jól kivehető a folyó mentén található fényes lakott területek és a Szaharát uraló koromsötét közötti különbség.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár az éjszakai világításra felhasznált energia mennyisége még mindig hihetetlenül magas, a lakossági szegmensben végzett felmérések szerint az elmúlt három évtizedben 20%-kal csökkent a háztartások energiafogyasztása.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?