14 °C Budapest

Úgy elvitte a GPS, hogy helikopterrel kellett érte menni + képek!

2010. szeptember 29. 12:02

Hiába a húszéves jogosítvány, a rutinos sofőröket is érheti kellemetlen meglepetés, különösen, ha feltétel nélkül hisznek a műholdas navigációs rendszernek.

Így járt a 37 éves Robert Ziegler is, akit a svájci hegyekben úgy félrenavigált a GPS, hogy egy hegyoldalon találta magát, ahonnan se előre, se hátra nem tudott tovább menni. A rutinos furgonos mindig is megbízott a navigációs rendszerében, amely azonban ezúttal csődöt mondott.

A sofőrnek egyetlen választása maradt, mobiltelefonján tárcsázta a segélyvonalat és a hegyimentők segítségét kérte. A mentőcsapat egy nagy teherbíró képességgel rendelkező helikopterrel közelítette meg a helyszínt, melynek segítségével biztonságban le tudták hozni a furgont és a járművezetőt.

A mentőakció után a sofőr a rendőröknek elmondta, hogy megbízott a GPS-ben és úgy vélte, hogy a navigációs rendszer a főútra próbálja visszavinni, de ő egyre jobban eltévedt és a szűk hegyi úton megrekedt az egyik kanyarban.

A GPS ekkor már csak azt hajtotta, hogy forduljon meg, ő apró kormánymozdulatokkal próbált is legalább addig visszatolatni, ahol egy erre alkalmas helyet talál, de ez szinte lehetetlen volt. A tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a férfi - állítása szerint - nem látta a jelzéseket, melyek szerint egy hegyi gyalogútra tévedt, később úgy beszorult, hogy már csak helikopterrel lehetett lehozni. Forrás: Daily Mail

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18