23 °C Budapest

Úgy elvitte a GPS, hogy helikopterrel kellett érte menni + képek!

2010. szeptember 29. 12:02

Hiába a húszéves jogosítvány, a rutinos sofőröket is érheti kellemetlen meglepetés, különösen, ha feltétel nélkül hisznek a műholdas navigációs rendszernek.

Így járt a 37 éves Robert Ziegler is, akit a svájci hegyekben úgy félrenavigált a GPS, hogy egy hegyoldalon találta magát, ahonnan se előre, se hátra nem tudott tovább menni. A rutinos furgonos mindig is megbízott a navigációs rendszerében, amely azonban ezúttal csődöt mondott.

A sofőrnek egyetlen választása maradt, mobiltelefonján tárcsázta a segélyvonalat és a hegyimentők segítségét kérte. A mentőcsapat egy nagy teherbíró képességgel rendelkező helikopterrel közelítette meg a helyszínt, melynek segítségével biztonságban le tudták hozni a furgont és a járművezetőt.

A mentőakció után a sofőr a rendőröknek elmondta, hogy megbízott a GPS-ben és úgy vélte, hogy a navigációs rendszer a főútra próbálja visszavinni, de ő egyre jobban eltévedt és a szűk hegyi úton megrekedt az egyik kanyarban.

A GPS ekkor már csak azt hajtotta, hogy forduljon meg, ő apró kormánymozdulatokkal próbált is legalább addig visszatolatni, ahol egy erre alkalmas helyet talál, de ez szinte lehetetlen volt. A tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a férfi - állítása szerint - nem látta a jelzéseket, melyek szerint egy hegyi gyalogútra tévedt, később úgy beszorult, hogy már csak helikopterrel lehetett lehozni. Forrás: Daily Mail

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44