22 °C Budapest

Világvége! Katasztrófa készül Dubajban! NASA-képek

2010. február 2. 16:52

A NASA az űrből készített felvételeket tett közzé a Dubajban épülő Világ-szigetcsoportról. Az ambiciózus terv a képek tanúsága szerint hullámsírban végezheti. A tényleges állapot messze nem hasonlít a korábbi látványképeken vázolt tervekhez, a szigetek szélét kezdik elmosni a hullámok.

A gigantikus projekt hét évvel ezelőtt indult, a beruházók arra számítottak, hogy a hírességek és a dúsgazdag vásárlók rövid időn belül felvásárolják majd a 300 darabból álló mesterséges szigetcsoportot.

Így fest a Világ-szigetcsoport az űrből

A vevők nevei között szerepeltek színészek, zenészek és sportolók is, de befektetők is érdeklődtek a projekt szigetei után. A munkálatok során 47 millió tonna sziklát és 11 millió köbméter homokot szórtak a vízbe, ezzel próbálták megformázni a világtérkép kicsinyített mását. A képek azt mutatják, hogy még messze nem értek véget a munkálatok, mert a tenger visszaköveteli, amit elvettek tőle. 


Hoppá! Bezár a világ legjobb étterme! Mi áll a háttérben? -Kattints!

Így mutat a korábbi látványterveken

A NASA szerint a szigetek a jelen állás szerint egyáltalán nem alkalmasak az infrastrukturális fejlesztések megkezdésére. A munkálatokat a pénzügyi gondok miatt tavaly felfüggesztették, azóta a szigetek körvonala teljesen megváltozott. A sziget honlapja vészjóslóan csendes, utoljára 2008 októberében az alapzat kialakításának befejezéséről számoltak be.

Abramovics menni Amerika! Hitel nyet, alku dá -Kattints!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szigetek körvonalai kezdenek elmosódni, úgy tűnik a mesterséges szigetvilág süllyedni kezdett. A szomszédos Pálma-szigetcsoportot két éve még be tudták fejezni, de a Világ-szigetek sorsa könnyen megpecsételődhet.

A Pálma-szigeteket átadták, de Világ sorsa megpecsételődhet

A Pálma-szigetek sem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeket, miután több szállodalánc a válságra hivatkozva visszamondta az itt tervezett fejlesztéseit.

A dubaji fejlesztések ellen többször felléptek már a környezetvédők is, akik szerint a mesterséges szigetek tönkreteszik a természetes élővilágot és megváltoztatják a víz áramlását (Forrás: Daily Mail).

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?