Világvége! Katasztrófa készül Dubajban! NASA-képek

2010. február 2. 16:52

A NASA az űrből készített felvételeket tett közzé a Dubajban épülő Világ-szigetcsoportról. Az ambiciózus terv a képek tanúsága szerint hullámsírban végezheti. A tényleges állapot messze nem hasonlít a korábbi látványképeken vázolt tervekhez, a szigetek szélét kezdik elmosni a hullámok.

A gigantikus projekt hét évvel ezelőtt indult, a beruházók arra számítottak, hogy a hírességek és a dúsgazdag vásárlók rövid időn belül felvásárolják majd a 300 darabból álló mesterséges szigetcsoportot.

Így fest a Világ-szigetcsoport az űrből

A vevők nevei között szerepeltek színészek, zenészek és sportolók is, de befektetők is érdeklődtek a projekt szigetei után. A munkálatok során 47 millió tonna sziklát és 11 millió köbméter homokot szórtak a vízbe, ezzel próbálták megformázni a világtérkép kicsinyített mását. A képek azt mutatják, hogy még messze nem értek véget a munkálatok, mert a tenger visszaköveteli, amit elvettek tőle. 


Hoppá! Bezár a világ legjobb étterme! Mi áll a háttérben? -Kattints!

Így mutat a korábbi látványterveken

A NASA szerint a szigetek a jelen állás szerint egyáltalán nem alkalmasak az infrastrukturális fejlesztések megkezdésére. A munkálatokat a pénzügyi gondok miatt tavaly felfüggesztették, azóta a szigetek körvonala teljesen megváltozott. A sziget honlapja vészjóslóan csendes, utoljára 2008 októberében az alapzat kialakításának befejezéséről számoltak be.

Abramovics menni Amerika! Hitel nyet, alku dá -Kattints!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szigetek körvonalai kezdenek elmosódni, úgy tűnik a mesterséges szigetvilág süllyedni kezdett. A szomszédos Pálma-szigetcsoportot két éve még be tudták fejezni, de a Világ-szigetek sorsa könnyen megpecsételődhet.

A Pálma-szigeteket átadták, de Világ sorsa megpecsételődhet

A Pálma-szigetek sem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeket, miután több szállodalánc a válságra hivatkozva visszamondta az itt tervezett fejlesztéseit.

A dubaji fejlesztések ellen többször felléptek már a környezetvédők is, akik szerint a mesterséges szigetek tönkreteszik a természetes élővilágot és megváltoztatják a víz áramlását (Forrás: Daily Mail).

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?