A Google Earth megtalálta Atlantiszt - képekkel

2009. február 21. 10:00

A Google Earth műholdas térkép furcsa képződményt fedezett fel a Kanári-szigetek mellett: a szabályosnak tűnő alakzatokról sokan máris azt gondolják, az elsüllyedt világ, Atlantisz maradványai lehetnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A különös képződményt Bernie Bamford, repülésszakértő vette észre, aki a Google Ocean programon keresztül tanulmányozta a térséget.

A képen egy szabályos téglalap látszik, ami nagyjából Wales nagyságú, és ötezer méter mélyen fekszik. Az is jól látszik, hogy a területet minden irányban vonalak szelik át: olyan, mintha egy térképet látnánk, és ezek a vonalak akár utak is lehetnek.

Fotó: The Sun/ Google Ocean

A képződmény a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetektől ezer kilométerre, nyugatra található. Platon, a görög filozófus -aki először írt Atlantis pusztulásáról- szintén ebbe a térségbe helyezte az elsüllyedt világot. Feltételezések szerint az egykor virágzó civilizációt egy földrengés süllyesztette a tengerbe, időszámításunk előtt 9700 körül.

Fotó: The Sun/Google Ocean

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Dr Charles Orser, a New York Állami Egyetem kutatója - egyben az egyik legelismertebb Atlantisz-szakértő- lenyűgözőnek nevezte a felfedezést, és szerinte mindenképp érdemes lenne közelebbről is megvizsgálni a területet.

A Google Earth -és kiegészítése, a Google Ocean, amellyel felfedezték a jelenséget - ingyenes számítógépes program, ami virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve, a programban bolygónk minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?