14 °C Budapest

Áram- és gázszámla: kinek jár a 150 000 forintos kedvezmény?

2010. október 29. 09:17

Ugyanakkora összeget enged el az úgynevezett védendő fogyasztók lejárt tartozásaiból az E.ON vállalat, mint amennyit ők befizetnek a jövő héten induló Védendő Fogyasztók Programja keretében. Az egyszeri akció 2010. november 1-jétől 2010. december 31-éig tart, és az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli áram- és gázszámla-tartozásokra egyaránt vonatkozik. Ezen időszak alatt az érintett ügyfelek többször is élhetnek ezzel a lehetőséggel, az akció valamennyi befizetésre vonatkozik.

Az E.ON a közelmúltban indított "Bónusz Kedvezmény" akciója (Így spórolhatsz a villanyszámlán) - melynek köszönhetően a vállalat pontosan fizető fogyasztói az országban a legalacsonyabb áramtarifákat élvezhetik - után ezúttal a szociálisan rászorulókat, illetve a fogyatékkal élőket szeretné segíteni.

Az E.ON Védendő Fogyasztók Programban a 2010. október 15-ig - a jogszabályi feltételek alapján - védendő fogyasztóként nyilvántartásba vett ügyfelek vehetnek részt. A vállalat minden jogosultat levélben értesített. A programban az akció kezdete (november 1.) előtt beérkezett befizetések nem vesznek részt, az akció az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli tartozásokra vonatkozik. Az E.ON által elengedett összeg a tartozás fele és maximum 150 000 forint lehet, a befizethető legkisebb összeg 3 000 forint.


Pál Norbert

Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató ügyvezető igazgatója elmondta: 

"A gazdasági nehézségek a legtöbb család életére kihatottak. Tudjuk, hogy védendő ügyfeleink közül sokak számára jelent problémát a mindennapi megélhetés, erőfeszítéseik ellenére is sokan halmoznak fel áram- vagy gázszámlatartozást. A felhalmozott tartozás rendezése pedig önerőből gyakran már nem lehetséges.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezért határoztunk úgy, hogy egyszeri lehetőségként segítséget nyújtunk azon ügyfeleinknek, akiket úgynevezett védendő fogyasztóként tartunk nyilván."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?