15 °C Budapest

Ingyen tankolhatunk az Elmű-székház előtt

Pénzcentrum
2010. szeptember 22. 10:27

A mai napon átadták Budapest első elektromos-töltőállomását az Elmű-Émász társaságcsoport székháza előtt. A társaságcsoport az "áram-tankolás" lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára. A töltőállomással együtt energiahatékonysági tanácsadó irodát és interaktív bemutatótermet avattak ma az Elmű székházában.Elektromos tankolás

A 2010 áprilisában kezdődött projekt keretében kidolgozott pilot program során elsőként egy nyilvános elektromos töltőállomást helyezett üzembe a társaságcsoport Budapesten. A Váci úti székház előtt felállított nyilvános töltőoszlop úgynevezett smart mérőberendezése a társaság saját adatközpontjával kommunikál, az akkumulátorok töltése a csatlakozás után telefonhívással kezdeményezhető. A teljes töltési folyamat egy átlagos teljesítményű akkumulátorokat használó jármű esetében mintegy 6 órát vesz igénybe.

Az Elmű-Émász az "áram-tankolás" lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára. A környezettudatos szemlélet, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalatcsoport hosszú távú célokat fűz az elektromosautó-töltőhálózat hazai elterjesztéséhez.

Ingyen tankolhatunk az Elmű-székház előtt


A projekt részeként üzembe állították az Elmű-Émász járműflottájának első két elektromos autóját, egy Fiat 500 és egy Fiat Fiorino típusú gépkocsit. A töltőoszlop és az autók is az Elektromos Mobilitás Program egységes, kreatív design-ját viselik magukon. A társaság tervei szerint a jövőben alvállalkozóik bevonásával tovább bővítik majd a elektromos-autóparkjukat.

Az átadással egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Elmű-Émász energiahatékonyságot és környezetvédelmet középpontba állító törekvései mentén úttörő szerepet kíván játszani a zéró-emissziós közlekedés népszerűsítése, ezáltal az élhetőbb városi környezet megteremtése terén. A vállalatcsoport várakozásai szerint az elektromos mobilitás az évtized második felére jelentős potenciálú üzleti szegmenssé válhat a társaság számára.

A Váci úti székház előtt elhelyezett "kutat" Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMÛ Nyrt. igazgatóságának elnöke avatta fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Energiahatékonysági tanácsadó iroda

A Elmű székhelyének földszintjén a mai napon megnyitott energia-tanácsadó iroda és bemutatóteremben olyan interaktív bemutató modulok kaptak helyet, amelyek kézzelfogható módon demonstrálják az egyes, háztartásban alkalmazott rendszerek energiafogyasztását, valamint az energia-megtakarítás lehetőségeit. A különböző szigetelésű nyílászáróktól a hőszivattyún át a napkollektorokig számos installációval ismerkedhetnek meg az érdeklődök az új tanácsadói irodában.

Ingyen tankolhatunk az Elmű-székház előtt

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?