17 °C Budapest

Ingyen tankolhatunk az Elmű-székház előtt

Pénzcentrum
2010. szeptember 22. 10:27

A mai napon átadták Budapest első elektromos-töltőállomását az Elmű-Émász társaságcsoport székháza előtt. A társaságcsoport az "áram-tankolás" lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára. A töltőállomással együtt energiahatékonysági tanácsadó irodát és interaktív bemutatótermet avattak ma az Elmű székházában.



Elektromos tankolás

A 2010 áprilisában kezdődött projekt keretében kidolgozott pilot program során elsőként egy nyilvános elektromos töltőállomást helyezett üzembe a társaságcsoport Budapesten. A Váci úti székház előtt felállított nyilvános töltőoszlop úgynevezett smart mérőberendezése a társaság saját adatközpontjával kommunikál, az akkumulátorok töltése a csatlakozás után telefonhívással kezdeményezhető. A teljes töltési folyamat egy átlagos teljesítményű akkumulátorokat használó jármű esetében mintegy 6 órát vesz igénybe.

Az Elmű-Émász az "áram-tankolás" lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára. A környezettudatos szemlélet, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalatcsoport hosszú távú célokat fűz az elektromosautó-töltőhálózat hazai elterjesztéséhez.

Ingyen tankolhatunk az Elmű-székház előtt


A projekt részeként üzembe állították az Elmű-Émász járműflottájának első két elektromos autóját, egy Fiat 500 és egy Fiat Fiorino típusú gépkocsit. A töltőoszlop és az autók is az Elektromos Mobilitás Program egységes, kreatív design-ját viselik magukon. A társaság tervei szerint a jövőben alvállalkozóik bevonásával tovább bővítik majd a elektromos-autóparkjukat.

Az átadással egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Elmű-Émász energiahatékonyságot és környezetvédelmet középpontba állító törekvései mentén úttörő szerepet kíván játszani a zéró-emissziós közlekedés népszerűsítése, ezáltal az élhetőbb városi környezet megteremtése terén. A vállalatcsoport várakozásai szerint az elektromos mobilitás az évtized második felére jelentős potenciálú üzleti szegmenssé válhat a társaság számára.

A Váci úti székház előtt elhelyezett "kutat" Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMÛ Nyrt. igazgatóságának elnöke avatta fel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Energiahatékonysági tanácsadó iroda

A Elmű székhelyének földszintjén a mai napon megnyitott energia-tanácsadó iroda és bemutatóteremben olyan interaktív bemutató modulok kaptak helyet, amelyek kézzelfogható módon demonstrálják az egyes, háztartásban alkalmazott rendszerek energiafogyasztását, valamint az energia-megtakarítás lehetőségeit. A különböző szigetelésű nyílászáróktól a hőszivattyún át a napkollektorokig számos installációval ismerkedhetnek meg az érdeklődök az új tanácsadói irodában.

Ingyen tankolhatunk az Elmű-székház előtt

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem