18 °C Budapest

Így spórolna az IKEA

Pénzcentrum
2010. szeptember 19. 11:02

Kizárólag megújuló erőforrásokból nyert energiát hasznosítana az IKEA Romániában. A svéd cég a napenergiában lát fantáziát - értesült a Ziarul Financiar c. román gazdasági napilap.

A világ legnagyobb lakberendezési társasága vizsgálja, hogy romániai tevékenységeinek energiaszükségleteit, miként lenne képes megújuló energiaforrásokból fedezni.

A romániai leányvállalat kereskedelmi igazgatójának elmondása szerint a cég a napenergiában lát fantáziát, annak ellenére, hogy a technológia telepítési költsége a szélenergia duplája . A romániai működésük fedezésére kb. 20,000 napelem telepítésére lenne szüksége, azonban a végleges számítások még nem készültek el - tette hozzá az igazgató.

A Bukarestben lévő romániai áruház energiaszükségleteinek fedezésére kb. 2.6 MW kapacitást kellene telepíteni, ami ha napelemekkel valósul meg, akkor a szükséges beruházás értéke elérheti a 8 mrd eurót.

A romániai kezdeményezés nem tekinthető egyedinek a svéd cégcsoportnál, a tervezett beruházás része az IKEA globális stratégiájának.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?