Cáfol az IKEA: szó sincs magyar miniáruházról!

2010. június 4. 04:42

56 hektáros területet vásárolt meg Pécs határában az Auchan, így a francia üzletlánc legnagyobb áruháza épülhet meg a baranyai megyeszékhelyen. Más bolthálózatok is érdeklődnek Pécs iránt, ennek egyik oka a határ közelsége lehet.

Az utóbbi években dinamikusan fejlesztő Auchan az ország több megyeszékhelyén adott át új áruházat. A nagyvárosokban több mint tízezer négyzetméteres eladóterű hipermarketek általában négyszáz embernek adnak munkát.

A napokban a delmagyar.hu írt arról, hogy a cég Pécsett a legnagyobb vidéki áruházát építi meg. Egy-egy új egység fejlesztése általában 10-11 hónapot vesz igénybe, így ha még idén felvonulnak a kivitelezők, várhatóan legkésőbb 2011 második félévére megnyílhat az új üzlet.

Az Auchan a budaörsihez hasonló szomszédsággal menne Pécsre, így -lapértesülések szerint- Decathlon és esetleg "kis" IKEA - is költözhetne a baranyai nagyvárosba, de a terület nagysága lehetővé teszi egy barkácsáruház letelepítését is. Utóbbi valószínűségét növeli, hogy a pécsi központi buszpályaudvar szomszédságában elakadt az OBI áruház fejlesztése.

Nem lesz IKEA!

Az IKEA a Pénzcentrumnak határozottan cáfolta a magyar sajtóban megjelent állításokat a Pécsett nyíló új áruházról. Gerőcs Vendel, az áruházlánc regionális PR menedzsere lapunknak úgy fogalmazott: a megjelent híreknek "sajnos nincs valóságalapja".

Az azonban igaz, hogy valóban úgy ítélik meg, hogy a piac lassulása ellenére is elérkezett az idő a harmadik magyarországi IKEA áruház építésének előkészítésére. Jelen pillanatban is vizsgálják a lehetőségeket, hiszen több vidéki nagyváros és Budapest is szóba került az új áruház lehetséges helyszíneként. Egy ilyen beruházást azonban hosszú és sokirányú tervezési-előkészítési munka, valamint franchise-rendszerben működő vállalatként a nemzetközi IKEA menedzsment jóváhagyása előz meg.

A menedzser szerint a "kis" IKEA áruház nyitása szóba sem kerülhet, sőt, ennek ellenkezője igaz: az utóbbi időben világszerte megnyitott vagy kibővített IKEA-áruházak mérete a korábbiaknál is nagyobb. Így bárhol is nyílik harmadik magyarországi áruházuk, az biztos jelentősen nagyobb alapterülettel rendelkezik majd a jelenlegieknél.

Határszélen

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem véletlen, hogy az áruházláncok a Magyarország déli határához közel fekvő Pécset szemelték ki komoly fejlesztéseik számára, hiszen a szomszédos országok is komoly -sőt, gyakran a hazainál is nagyobb- vásárlóerőt jelentenek. Mint azt nemrég Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója is elmondta, a cég huszadik, esztergomi egységének bevétele az április végi megnyitó óta eltelt egy hónapban 40%-kal volt magasabb, mint a hazai Praktikerek átlagos forgalma. A vállalatvezető ezt annak tudja be, hogy a vásárlók 65%-a Szlovákiából jött, az áruházban pedig euróval is tudnak fizetni.

Emlékezetes, hogy 2009-ben a húsvét előtti napokban gyakorlatilag lerohanták a Szlovákiából érkező vásárlók a miskolci áruházakat. A számukra kedvező euró-forint árfolyamnak köszönhetően több termékből - tartós fogyasztási cikkekből és élelmiszerekből egyaránt- készlethiány lépett fel a miskolci Auchanban. Akkor több Észak-magyarországi boltban szlovák nyelvű tájékoztató táblákat is kihelyeztek. Nagyobb térképre váltás

Pécstől a horvát és a szerb határ sincs messze, ráadásul a határon túli települések (csakúgy, mint Esztergom esetében) lakosainak jelentős része magyar, így számukra a kommunikációval sem lehet gond. 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16