27 °C Budapest

Eltérő mértékben emelnek gázárat a szolgáltatók: 12 százalékos drágulás is jöhet!

Pénzcentrum
2010. március 31. 08:47

Hivatalos összehasonlító adatok nincsenek ugyan, de a gázszolgáltatók honlapjáról már kideríthető, hogy mennyivel emelnek árat április elsejétől - írja a Népszabadság.

A szolgáltatók honlapján található tarifák szerint a lakosság számára az E.ON területén emelkedik a legkisebb mértékben, 8,94 százalékkal a díj. Utána következik a francia hátterű Égáz-Dégáz, amelynél 9,1 százalékkal drágul a gáz, majd a Főgáz következik 9,3 százalékos emelkedéssel. Kiugró a drágulás az olasz hátterű Tigáznál: a társaság ügyfelei 12,39 százalékkal fizetnek majd többet áprilistól.

A fogyasztók Északkelet-Magyarországon a Tigáznál fizetik a legmagasabb, megajoule-onként 3,83 forintos tarifát. A legolcsóbb szolgáltató e tekintetben a Főgáz, amelynél 3,66 forintba kerül az energiahordozó megajoule-ja.

A legolcsóbb és a legdrágább hazai nagy lakossági gázszolgáltató között tehát áprilistól már közel ötszázalékos lesz az árkülönbség.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?