-3 °C Budapest

Új csalási módszer! Gázártámogatás miatt keresnek az ál-ügyintézők

Pénzcentrum
2010. március 26. 10:32

Az utóbbi hetekben egyre többen jelezték a Magyar Kincstár felé, hogy a kincstár nevében telefonon kerestek fel őket ál-ügyintézők, akik különféle ürügyekkel a lakásukon kínáltak volna különböző kedvezményeket.

Volt, ki a gázórát akarta ellenőrizni, másvalaki azt kívánta megítélni, hogy az illető április 30-a után is jogosult lesz-e a gázártámogatásra, amely a törvény szerint éppen ettől az időponttól megszűnik.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a Magyar Államkincstár sem telefonon, sem személyesen nem ajánlja különböző szolgáltatások és támogatások igénybe vételét.

Az energiaár-támogatások ellenőrzése során az ezzel kapcsolatos esetleges hatósági eljárás megindításáról a Magyar Államkincstár minden ügyfelet postai úton, levélben értesíti.

A Kincstár munkatársai csak kivételes esetben végeznek a lakossági ügyfeleknél helyszíni ellenőrzést, ilyenkor minden esetben felmutatják megbízólevelüket.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem