23 °C Budapest

Lesz gázáremelés! Ennyivel drágulhat a földgáz áprilistól

Pénzcentrum
2010. március 5. 08:17

A Magyar Energia Hivatal jelenlegi számításai szerint az áprilistól várható gázáremelkedés az egyetemes szolgáltatás tekintetében köbméterenként 16-17 forintos lehet, de ezt még forint-dollár árfolyam változása módosíthatja - írja a Portfolio.

A várható áprilisi gázár-emelkedést alapvetően az árak alakulását meghatározó két legfontosabb faktor változása gerjeszti. Ezek: a forint-dollár árfolyam alakulása, valamint fűtőolaj és gázolaj jegyzésárainak változása indokolja.

A jelenleg támogatásban részesülőknek: Dermesztő fejlemények: közel 50%-os gázáremelés jöhet!

A hazai importgáz-beszerzés az olajtermékek árait követi, 9 hónapos csúszó átlagárat figyelembe véve, illetve januárhoz képest kikerül egy akkor csökkentő tényezőként beépített 3,7 Ft-os tétel. A jelenlegi devizaárfolyamokat tekintve 16-17 forintos emelés várható köbméterenként.

Idén július elsejétől a háztartásokat és a kisfogyasztókat ugyan nem érintő, de jelentős változást hozhat a piacon, hogy a napi 20-100 köbméter gázt lekötő fogyasztók a piacon szerzik be a gázszolgáltatóktól a földgázt. Ekkortól már csak a háztartások, a kisfogyasztók valamint az állami intézmények maradnak az egyetemes szolgáltatásban.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?