15 °C Budapest

NE fizess magasabb gázárat! Így kerülheted ki az emelést

2010. március 24. 16:58

2010. április 1-től jelentős mértékű, mintegy 10 százalékos gázáremelésre számíthatunk, azoknak a gázszámlája pedig, akik eddig állami gázár-támogatásban részesültek, akár 40 százalékkal is megnőhet.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és az Európai Fogyasztói Központ Magyarország azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy legkésőbb március 31-ig írásban jelentsék be aktuális mérőállásaikat, hogy a leolvasás időpontjában érvényes, és az árváltozás hatályba lépése előtti gázfogyasztást még a kedvezőbb márciusi árakon tudják elszámolni, mellyel több ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, bár a Gázművek számlázási rendszere elvileg automatikusan is biztosítani fogja az árváltozás érvényesítését a részszámlázás során.

A Fővárosi Gázművek honlapján olvasható továbbá az is, hogy a fogyasztók az árváltozást követő 15 napon belül telefonon bediktálhatják az árváltozás hatályba lépésének időpontjában leolvasott mérőállást. Ebben az esetben az elszámoláskor az új árat a fogyasztó által közölt mérőállástól érvényesíti a Gázművek.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?