21 °C Budapest

Itt a döntés: ennyivel emelik a gázárat!

Pénzcentrum
2010. március 25. 08:05

Tegnap este megszületett a Magyar Energia Hivatalban a gázár-emelkedés mértékéről szóló döntés, értesült a Népszabadság. Várhatóan, területi eltéréssel 9-11%-os közötti, átlagosan kb. 10%-os emelésre számíthatnak a lakossági fogyasztók április 1-től, amiben nem kis szerepe lehetett a március 15-én kihirdetett gázárrendelet módosításnak. A földgáz átlagos "lakossági" ára köbméterenként kb. 140 forintra emelkedik.

Mint ismeretes korábban az Energia Hivatal egy sajtóbeszélgetésen 16-17 forintos előzetes becslést adott, amelyet akkor még a forint/dollár árfolyamváltozása március 12-ig módosíthatott, tekintettel arra, hogy a termékár már március 1-én rögzítésre került. Ezt követően a választási kampányidőszak hevében a szocialisták meneszteni kívánták az Energia Hivatal elnökét a várható gázárakkal kapcsolatos kijelentéséért, valamint hozzátették, hogy véleményük szerint nincs szükség gázáremelésre.

Az Energia Hivatal egyébként a negyedéves árváltoztatási kérelmek elbírálásakor a gázár-rendeletben meghatározott képlet szerint számol, vagyis nincs ráhatása a gázárak alakulására.

A kormányzat később igen szerencsétlen időpontban (március 15-én került kihirdetésre) módosította az imént már említett gázár-rendeletet, annak mobilfinanszírozással és a "tárolt gáz" értékével kapcsolatos részét, aminek hatására az előzetesen vártánál kisebb mértékben emelkedhetett a gáz fogyasztói ára.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?