18 °C Budapest

Kiderült! Ezért kapott díjat a magyar Tesco!

2010. március 29. 13:32

Kiemelt elismerésben részesült a Tesco napenergia-hasznosítást célzó projektje a Magyar Innovációs Alapítvány idei pályázatán.

A Magyar Innovációs Alapítvány immár tizennyolcadik alkalommal adta át idén a legjobb hazai innovációknak járó díjakat és elismeréseket. A március 26-án, az Országházban megtartott díjátadón a Tesco-Global Áruházak Zrt. kiemelt elismerésben részesült.

A Varga István gazdasági miniszter által átadott oklevelet a napenergia hasznosítása terén elért eredményekért vehette át Per Bank, az áruházlánc vezérigazgatója a teljes projekt csapat (Tesco-Global Áruházak Zrt., Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület, Magyar Elektrotechnikai Egyesület) nevében.

Az áruházlánc vállalati felelősségvállalási stratégiájában kiemelt szerep jut a környezet védelmének, az innovatív, zöld technológiák alkalmazásának. Az utóbbi években egyre több olyan megoldást alkalmaznak az áruházak építésénél és üzemeltetésénél, amelyek megújuló energiaforrások segítségével biztosítják a szükséges energiát.

A cég több kutatás-fejlesztési projektet valósított meg az utóbbi években a napenergia-hasznosítás területén. Gyáli raktárbázisukon három napkövető napelemes rendszert építettek ki, a Megapark áruház tetején pedig Magyarország eddigi legnagyobb napelemes rendszerét helyezték üzembe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az egyik - világviszonylatban is úttörőnek számító, és most hazánkban is elismert - innovációs projektjük a budaörsi áruházban telepített úgynevezett Climasol napkollektor-rendszer. Itt egy több mint ezer négyzetméteres napkollektoros rendszerben fogják fel a napenergiát, amit hővé alakítanak át. Az így begyűjtött hőenergia többféleképpen hasznosítják az áruház üzemeltetése során: segítségével egész évben meleg vizet állítanak elő, emellett télen fűtésre, nyáron pedig hűtésre használják.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?